Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Napadač Dinama

Kramarić: Pamtit ću lijepih 18 mjeseci u Lokomotivi

'13.06.2013., Zagreb - Okupljanje igraca GNK Dinamo Zagreb ispred maksimirskog stadiona. Igraci su nakon dorucka krenuli na prvi dio priprema na slovensko skijaliste Rogla. Andrej Kramaric. Photo: Mar
'Marko Prpic/PIXSELL'
16.06.2013.
u 08:21

- Ovo mi je novi korak u karijeri, ali istodobno i povratak u klub u kojem sam odrastao

Prošlu je sezonu Lokomotivin napadač Andrej Kramarić okončao s 15 postignutih pogodaka, zauzeo je drugo mjesto na ljestvici HNL strijelaca s tri gola manje od riječkoga napadača Leona Benka. Na Kajzericu je iz Maksimira došao prije godinu i pol, a ovoga se ljeta vratio u Dinamo i borit će se za plavu devetku.

- Ovo mi je novi korak u karijeri, ali istodobno i povratak u klub u kojem sam odrastao. Znam da se neće biti lako dokazati, svjestan sam kvalitete koja stanuje u Dinamovoj svlačionici, ali dat ću sve od sebe da pokažem kako je i meni tu mjesto. Neću postavljati nikakve ciljeve, tek sam došao i nadam se da ću se tijekom priprema još bolje upoznati s momčadi iako većinu igrača dobro poznajem – rekao nam je Kramarić, koji se na Rogli priprema sa suigračima.

Dinamo ima inflaciju napadača, čak petorica (Rukavina, Beqiraj, Čop, Krstanović i Kramarić) kandidiraju za jedno mjesto u vrhu napada! Uz, dakako, pretpostavku da će na desnom ofenzivnom boku biti Čileanac Fernandes, a na lijevom Alžirac El Soudani...

- Ha, već sam se naviknuo na jaku konkurenciju! To je ipak Dinamo, ali ne bojim se, vjerujem da ću dobiti priliku, iskoristiti je i nametnuti se treneru. Nisam još razgovarao s Jurčićem o mojoj poziciji, ali mislim da me i trener vidi u špici, na mjestu koje mi i najviše odgovara.

Kakvo ste iskustvo donijeli iz Lokomotive?

- Mogu zahvaliti svima na Kajzerici na svemu što su mi pružili, dali su mi veliku potporu i uvijek su stajali iza mene. Tih ću 18 mjeseci zauvijek pamtiti, bilo je to za mene predivno iskustvo. I te kako sam igrački napredovao i na najbolji sam način iskoristio to razdoblje. A bit ću još bolji, u Lokomotivi sam se napunio samopouzdanjem, sad definitivno znam da mogu!

Prošle ste sezone u 15 navrata tresli suparničke mreže, možete li tu brojku nadmašiti u Dinamu?

- Ne bih govorio ni o brojevima, ni o golovima. Sad mi je najvažnije da se dobro pripremim, da budem zdrav i spreman, a onda će sve doći samo po sebi.

Je li bilo inozemnih ponuda ili ste lako odlučili iz Lokomotive se vratiti u Dinamo?

- Pa... Bilo je nekih ponuda, ali ne bih govorio o tome, jer ni ne znam previše. Doista nisam upućen u potankosti i neka to zasad ostane \"sa strane\". Jasno je da svi razmišljamo o odlasku u inozemstvo, ali moja je prva želja bila vratiti se u Dinamo. Želim ovdje, u svom klubu, dobro igrati i zabijati, a onda je sljedeći korak inozemna karijera – kaže Kramarić.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije