Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNA UTAKMICA

Kraljice šoka traže plasman na EP, Šoštarić: Uza sve nedaće siguran sam da ćemo večeras slaviti

24.04.2022.
u 15:20

Ždrijeb skupina za EP održat će se 28. travnja u Ljubljani. EP će se igrati u Ljubljani, Celju (domaćin skupine je Slovenija), Podgorici (domaćin skupine je Crna Gora) i Skoplju (domaćin skupine je Sjeverna Makedonija). Drugi krug igrat će se u Ljubljani i Skoplju, a završnica u glavnom gradu Slovenije.

Rukometašice Hrvatske danas u porečkoj dvorani Žatika (18 sati) igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo, koje će se održati u studenom ove godine u Sloveniji, Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji. Nenad Šoštarić, izbornik Hrvatske, već iza sebe ima velik broj ovako važnih utakmica i prije današnjeg susreta prilično je miran.

Nažalost, ostali smo i bez Krsnik

– Pogledao sam videosnimke naše utakmice s Češkom u Zlinu, kada smo pobijedili s dva pogotka razlike, ali i njihov susret protiv Francuske, u kojem su pobijedile s pogotkom razlike. Znam što me čeka danas. Eto, ispada da s Češkom uvijek igramo neke odlučujuće utakmice. Naime, i ona prva u Zlinu za nas je bila odlučujuća jer, da smo tada izgubili, ne bismo imali nikakve šanse za plasman na Europsko prvenstvo – rekao je Nenad Šoštarić.

Hrvatska će danas biti dodatno oslabljena?

– Da, nema Dore Krsnik, koja nam je važna u obrani. Ima ozljedu trbušnog zida i bit će odsutna tri do četiri tjedna. Upitan je i dalje nastup Ćamile Mičijević. Vjerujem da će sve ostale dati svoj maksimum jer je ulog doista velik. Nekako sam siguran da ćemo mi biti ti koji će se danas veseliti – naglasio je izbornik.

12.03.2022., Dom sportova, Zagreb - Prva Hrvatska rukometna liga zene, 17. kolo, RK Lokomotiva - RK Podravka. Trener Lokomotive Nenad Sostaric Photo: Slavko Midzor/PIXSELL
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Kakva je Češka u odnosu na susret u Zlinu?

– Jača. U reprezentaciju se vratila Korešova, koja igra u Baniku. Koliko znači za Češku, vidjelo se u susretu protiv Francuskinje, gdje je njihov napad zabio 31 pogodak, a ona sama osam. Opet, imam dojam da je Francuska taj susret jako loše odigrala. Što se tiče nas, mi se ne možemo osloniti na nekakvu pojedinačnu kvalitetu, mi moramo danas igrati kao ekipa. Moramo u obrani biti agresivni, moramo trčati u polukontre i kontre. Moramo se u napadu puno kretati da bi se otvorila prilika za čiste šutove. Moramo kretanjem otvarati prostor i nikako ne smijemo ulaziti u "tučnjavu" s njima – kaže Šoka.

Hrvatska nije propustila nijedno Europsko prvenstvo od 2004. godine?

– Nadam se da ni neće. Nama treba kontinuiran nastup na velikim natjecanjima – zaključio je Šoštarić.

Kako neće biti Dore Krsnik, njezino mjesto mogla bi zauzeti Deana Milosavljević, koja jednako dobro igra na sva tri mjesta u vanjskoj liniji.

Što sada drugo reći nego da se svi nadamo da ćemo večeras u Poreču slaviti plasman na Europsko prvenstvo. Želimo braniti broncu iz Danske i bila bi velika šteta da ne odemo na smotru najboljih europskih reprezentacija. Igramo na svom parketu, vjerujem pred punim tribinama. Sve ključeve plasmana na EP držimo u svojim rukama.

Ždrijeb 28. travnja

Nažalost, imamo dosta pehova s ozljedama, ali mi zdrave moramo dati sto posto. Češkoj je pobjeda nad Francuskinjama sigurno dala vjetar u leđa, ali i smo se napunile samopouzdanjem nakon uvjerljive pobjede nad Ukrajinom u Grazu – rekla je Dejana.

Ždrijeb skupina za EP održat će se 28. travnja u Ljubljani. EP će se igrati u Ljubljani, Celju (domaćin skupine je Slovenija), Podgorici (domaćin skupine je Crna Gora) i Skoplju (domaćin skupine je Sjeverna Makedonija). Drugi krug igrat će se u Ljubljani i Skoplju, a završnica u glavnom gradu Slovenije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije