Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lova do krova

Kraljevska zarada za kraljevski klub: Real dobio golem novac u Ligi prvaka

Real Madrid slavlje
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
26.10.2018.
u 14:31

Rijeka je za sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka zaradila tri milijuna eura, no momčad s Rujevice je zaradila još 4.2 milijuna eura od sudjelovanja u Europskoj ligi.

Europska nogometna federacija (UEFA) podijelila je klubovima koji su prošle sezone sudjelovali u Ligi prvaka i Europskoj ligi čak 1.8 milijarde eura.

Klubovi koji su nastupili u najprestižnijem europskom natjecanju Starog kontinenta dobili su 1.4 milijarde eura, a dodatnih 428 milijuna eura UEFA je podijelila klubovima koji su nastupili u Europskoj ligi. 

Najviše je zaradio europski prvak Real Madrid, čak 88.6 milijuna eura. Kraljevski klub je na ime rezultata zaradio 55.2 milijuna eura, a preostala 33.4 milijuna eura je dobio od sponzora i tv gledanosti, takozvanog market poola.

Na drugom mjestu je Roma sa 83 milijuna eura, Liverpool je zaradio 81, a Juventus 80 milijuna eura. Zatim slijede Bayern (70), Chelsea (65), Manchester City (63), PSG (62), Tottenham (61)....

Zanimljivo, najveću zaradu od "market poola" prošle sezone imali su talijanski klubovi Juventus i Roma. Torinska Stara dama je zaradila 48 milijuna eura, a Vučica 45.

Rijeka je za sudjelovanje u kvalifikacijama Lige prvaka zaradila tri milijuna eura, no momčad s Rujevice je zaradila još 4.2 milijuna eura od sudjelovanja u Europskoj ligi. 

Ostali hrvatski predstavnici u Europi prošle sezone nisu bili ni približno uspješni. Rezultatski i financijski. Od tri preostala predstavnika HNL-a, u Europskoj ligi je najviše zaradio Osijek, 920.000 eura. Hajduk je uzeo oko 700.000 eura, a Dinamo 480.000 eura.

Ukupno je UEFA klubovima koji su nastupili u najmasovnijem europskom kupu podijelila 428 milijuna eura. Najviše je zaradio Arsenal, 37.7 milijuna eura pri čemu 28.9 od "market poola".

Na drugom mjestu je finalist Europske lige Marseille s 22.9 milijuna eura, treći je Lazio (17), dok je pobjednik Europske lige Atletico Madrid zaradio 16 milijuna eura.

Međutim, Atletico je i za sudjelovanje u Ligi prvaka zaradio dodatnih 31.7 milijuna eura pa je prošle sezone od UEFA-e dobio ukupno 47.7 milijuna eura.

Komentara 1

Avatar poljicanin
poljicanin
13:12 27.10.2018.

"Lova do krova" a dug do dubokog podruma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije