Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAUL GONZALES BLANCO Kapetan kraljevskog kluba postao prvi napadač koji je postigao 50 pogodaka u Ligi prvaka

Kralj koji vlada već deset godina!

spo-kralj-txt.jpg
import
29.09.2005.
u 17:31

Sve je počelo 1994. godine u utrobi madridskog stadiona Vicentea Calderona. Tada sedamnaestogodišnji junior Raul Gonzales Blanco crveno-bijelu majicu Atletica zamijenio je djevičanski bijelom majicom najvećega svjetskoga nogometnog kluba, prešao je u madridski Real! Stručnjaci su već tada u tom dječaku vidjeli zvijezdu.

Na Santiagu Bernabeuu još nisu znali koliko zapravo vrijedi. No, nisu dugo čekali. Već prve utakmice pokazale su da je talent neiscrpan, da je postizanje pogodaka adut tog mladića. Prvi pogodak u Ligi prvaka postigao je kao osamnaestogodišnjak 13. rujna 1995. u susretu s Ajaxom u Amsterdamu, a prvi hat-trick u susretu s Ferencvarosom. No, nitko nije mogao predvidjeti da će u statistici, nakon deset godina u Ligi prvaka, pisati da je nastupio u 99 utakmica, postigao 50 pogodaka i tri puta u rukama držao pehar namijenjen pobjedniku Lige prvaka.

Slaba prošla sezona
- Soldadov pogodak mi je uljepšao večer, bilo je tako važno nakon poraza od Lyona pobijediti u ovoj utakmici. Naravno, 50. pogodak ću uvijek posebno pamtiti - nakon utakmice rekao je kapetan najvećega svjetskog nogometnog kluba Raul Gonzales Blanco.

Putovanje kroz Raulovu karijeru vezano je uz nekoliko Realovih generacija, nekoliko velikih i moćnih momčadi. U svakoj je Raul bio nezamjenjivi član elitne jedanaestorice, igrač kojem su vjerovali i voljeli ga baš svi stratezi. Uz nogometno umijeće i nos za pogodak, Raul će ostati zapamćen i kao nogometaš koji je prvi počeo ljubiti vjenčani prsten nakon svakog postignutog pogotka.

Tu su modu nakon njega naslijedili mnogi nogometaši, no Raula su mogli pratiti tek malobrojni, jer je, posebno potkraj devedesetih godina, igrao fantastično, postižući pogotke u nizovima. Uostalom, tada je i bio dva puta najbolji strijelac Lige prvaka.

Iako su u proteklom desetljeću na nogometnu pozornicu izlazili Zidane i Ronaldo, dvojica vrhunskih nogometaša, iako je u Realovoj majici igralo puno sjajnih nogometaša, samo je Raul bio i ostao zaštitni znak najvećeg kluba.

Prošle sezone pustio je kosu, igrao je najslabije od kada je na velikoj sceni, no status legende niti jednog trenutka mu nije narušen i Realovi navijači mu nikada nisu uputili niti jedan zvižduk.

Tek mu je 28
Na startu ove sezone Real ponovo igra promjenljivo, od odličnog do očajnog. I ljetos je došlo nekoliko pojačanja, Robinho prije svih, i trebat će vremena da Real uđe u formu. Raul je sezonu počeo bolje no lani, kada je spavao zimski san. Pedeseti pogodak u srijedu navečer najava je da se najbolji Realov strijelac vraća.

Danas, u 28. godini, Raul je vrlo iskusan, rasterećen i nije dvojbeno da će i dalje razveseljavati Realove navijače. Do 2010. godine, do kada je potpisao ugovor s kraljevskim klubom, posluži li ga zdravlje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije