Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROBASKET

Kralj Felipe VI. se naklonio košarkaškom kralju, velikom Gasolu

Španjolska prvak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
23.09.2015.
u 10:54

Uz dva NBA prstena Gasol ima još devet medalja s reprezentacijom

Španjolski kralj Felipe VI. došao je u Lille bodriti sunarodnjake, ali i uživati u igračkoj moći kralja europske košarke Paua Gasola. Nakon što su u finalu s lakoćom pobijedili Litvu (80:63), Španjolci su se presvukli u majice s natpisom "Mi smo vlasnici naše sudbine" odnosno "Heroji europske košarke". Valjda se na dan finala nisu usudili tiskati "Campeones 2015". Išli su na sigurno jer rijetki su ovoj skupini igrača prognozirali i medalju, pa je Gasol priznao:

– Ovo mi je jedan od najdražih dometa u karijeri jer nitko nam nije davao puno izgleda za zlato i zbog toga imam osjećaj kompletnog zadovoljstva, sreće i ponosa.

Doduše, nije nam jasno zašto su prognozeri bili tako skeptični prema Furiji kada su u tom sastavu, osim genijalca Gasola, i velemajstori poput Rodrigueza, Llulla, Fernandeza i Mirotića. Jer to je još uvijek iznimna petorka s kojom se po talentu može mjeriti jedino najjača francuska petorka (Parker, De Colo, Batum, Diaw, Gobert).

Pau Gasol, 213 centimetara visoki Katalonac na čelu Furije, najtrofejniji je aktivni europski košarkaš. Sa španjolskom reprezentacijom ima jedno svjetsko zlato, dva olimpijska srebra te tri europska zlata, dva srebra i jednu broncu. Osim toga, u njegovoj su trofejnoj vitrini i dva prstena NBA prvaka (s Lakersima 2009. i 2010.) te niz pojedinačnih nagrada kao što su jedan naslov najboljeg igrača Svjetskog prvenstva (2006.) i dva naslova najboljeg igrača Eurobasketa (2009. i 2015.).

>> Pogledajte kako su španjolski košarkaški u Madridu proslavili naslov

Komentara 1

PA
paosmarsa
23:31 23.09.2015.

Kapa do poda!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije