Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davisov kup

Krajan: Amerikanci se boje Marina Čilića

Britain Tennis - Aegon Championships - Queens Club, London - 17/6/16 Croatia's Marin Cilic celebrates during his quarter final match Action Images via Reuters / Tony O'Brien Livepic EDITORIAL USE ONLY.
Foto: Press Association/Pixsell
1/8
14.07.2016.
u 12:50

Amerikanci imaju dobre igrače, ali su svjesni naše kvalitete i koliko smo opasni – kazao je naš izbornik Željko Krajan

Amerikanci ove godine imaju velike ambicije u Davisovu kupu. To njih uhvati kad nekoliko godina u nizu ne osvoje trofej. Posljednji put prvaci su bili 2007. godine, no to im je i jedini naslov u posljednjih 20 godina. Za reprezentaciju koja je to natjecanje osvojila čak 32 puta ipak premalo.

No, konferencija za novinare u Baevertonu pokraj Portlanda, gdje će se od petka do nedjelje sučeliti hrvatski i američki tenisači u četvrtfinalu Svjetske skupine, pokazala je da se Amerikanci nas malo i pribojavaju.

Pribojavaju se Čilića

– Respektiraju nas s razlogom, znaju da u međusobnim susretima vodimo s 3:0. Znaju da su 2005. izgubili od nas kao domaćini, iako su u sastavu imali Roddicka i Agassija. A sjećaju se i još uvijek svježe Marinove pobjede na US Openu. Ako se nekoga pribojavaju, to je on. Čilić je u dobroj formi i dobro se osjeća, on je vođa na kojega se drugi mogu osloniti. Amerikanci imaju dobre igrače, ali su svjesni naše kvalitete i koliko smo opasni – kazao je naš izbornik Željko Krajan dodavši:

– Sve je otvoreno, svih pet mečeva može otići na njihovu, ali i na našu stranu.

Izbornik reprezentacije SAD-a Jim Courier (45) na američki je način, vrlo detaljno, opisivao naše igrače. No, počeo je sa svojima:

– Prilično je jasno što je naša snaga. Bob i Mike Bryan na terenu su uigrani i sinkronizirani. Iako je između Isnera i Socka velika razlika u visini (208-191 cm), oni imaju slične adute, a to su servis i forhend. Hrvatska na drugoj strani ima Marina Čilića, koji ima odličan servis, jednako je dobar na bekhendu i na forhendu, a za igrača njegove visine (198 cm – op. a.) odlično se kreće. Postizao je dobre rezultate na Grand Slam turnirima, posljednji je bio u Wimbledonu gdje je imao tri meč-lopte protiv Federera. Kako će to utjecati na njegovu igru, doznat ćemo u petak. Borna Ćorić ima nešto bolji bekhend od forhenda. Gladan je uspjeha i vrlo je profesionalan za jednog 19-godišnjaka. Zvijezda u usponu, igrač koji je Hrvatskoj u prvom kolu protiv Belgije donio odlučujući bod u petom meču – rekao je Courier.

Možda i Dodig s Čilićem

Vidi se da ga muči to što je Krajan u Oregon doveo i petog igrača, Draganju, pa sad Amerikanci ne znaju s kojim igračima ćemo mi zapravo nastupiti u paru.

– Što se parova tiče, ne znam što možemo očekivati. Ivan Dodig je sjajan, jedan je od najboljih igrača parova u svijetu posljednjih godina. Ne znam tko će mu biti partner, hoće li to biti Draganja koji je nominiran ili Škugor koji je također tu kao peti igrač. A ne bi me iznenadilo da u subotu s Dodigom zaigra i Čilić – svjestan je Courier da njegov kolega ima puno veći prostor za manevar. Za što je i sam kriv jer se olako riješio usluga Sama Querreya, senzacionalnog wimbledonskog pobjednika nad Đokovićem. Doduše i protiv njega Čilić ne zna za poraz (4-0), ali Querrey nam se u ovom trenutku ipak čini opasnijim od Socka. No, to su već američke brige...

Komentara 4

DU
Deleted user
13:37 14.07.2016.

Ajmoooo Hrvatska, ajmoooo Marine i Borna; dobijate Amerikance! SRETNOOOO sutra!

TR
tragurion1954
16:09 14.07.2016.

Kaj got, pravi trener bi hvalio suparnika. A na terenu pokazao snagu. Krajan pak sebe hrabri da se ameri boje Čilića?! To nek ameri kažu, ne ti. Daj odrasti, kukavico.

HH
helgin@hogar
16:30 14.07.2016.

nitko se ne boji cilica osim kladionica...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije