Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrsni veznjak

Kraj karijere bivšeg igrača Chelseaja i Liverpoola: Bilo je to ostvarenje sna

Joe Cole
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
13.11.2018.
u 15:57

Za englesku reprezentaciju, u kojoj je igrao zajedno s Frankom Lampardom, Davidom Beckhamom, Stevenom Gerrardom i Rio Ferdinandom, zabio je deset golova u 56 utakmica

Bivši veznjak engleske reprezentacije i prvoligaša Chelsea Joe Cole objavio je u utorak kako odlazi u igračku mirovinu čime će okončati 20-godišnju profesionalnu karijeru.

Cole, koji je prošli tjedan navršio 37 godina, odigrao je 716 utakmica i zabio 104 gola za sedam klubova, a karijeru je završio u američkom drugoligašu Tampa Bay Rowdiesu.

- Nakon 20 godina profesionalne igračke karijere, došlo je vrijeme da objesim svoje kopačke - kazao je Cole, koji je igračku karijeru počeo u mladoj momčadi West Hama

- To je bilo ostvarenje snova. Sve. Što god da se dogodi sljedeće nadam se da će sljedeća dva desetljeća biti posebna kao mojih zadnjih 20 godina - dodao je.

Cole je kao igrač debitirao u West Hamu sa 17 godina da bi postao kapetan četiri godine kasnije. Prešao je u Chelsea 2003. i s momčadi sa Stamford Bridgea je osvojio tri naslova prvaka Engleske te dva FA kupa.

Za englesku reprezentaciju, u kojoj je igrao zajedno s Frankom Lampardom, Davidom Beckhamom, Stevenom Gerrardom i Rio Ferdinandom, zabio je deset golova u 56 utakmica u razdoblju od 2001. do 2010. S reprezentacijom je nastupio i na tri svjetska prvenstva - 2002., 2006. i 2010.

Nakon što je napustio Chelsea 2010. igrao je za Liverpool, Lille, West Ham, Aston Villa i Coventry City prije nego se uputio u SAD. 

>> Pogledajte i prijem vatrenih kod predsjednice

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije