Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šefovi zadovoljni

Kovaču čestitaju na 'dvije šestice', ali zatekla ga je i loša vijest

Foto: Reuters/Pixsell
1/6
10.12.2018.
u 10:54

Daroviti i hitronogi Kingsley Coman, nažalost, već razmišlja o prekidu karijere.

Zvuči nevjerojatno, ali svladavši u subotu Nürnberg na Allianz Areni s 3:0, Bayern je došao do domaće bundesligaške pobjede nakon gotovo puna tri mjeseca. Nazdravljalo se tome na klupskom božićnom domjenku, ali i hvalilo stratega Niku Kovača zato što je promislio o dosadašnjim rješenjima i prestao s rotacijama.

Naime, otkako je počeo igrati s dvije šestice, Leonom Goretzkom i Joshuom Kimmichom, prestalo je curiti u Bayernovoj obrani, pa je trijumf protiv Nürnberga ujedno bila prva ovosezonska prvenstvena pobjeda bavarskog kluba na domaćem travnjaku bez primljenog pogotka!

Kovač je kao središnje braniče postavio Jeromea BoatengaNiklasa Sulea, a važnu je ulogu dodijelio i Thomasu Mülleru.

– Na pravom smo putu. Niko je napokon profilirao kostur momčadi. Osjećam duh optimizma – zadovoljno je prokomentirao situaciju sportski direktor Hasan Salihamidžić koji je i sam bio izvrgnut ružnim kritikama posljednjih tjedana.

– Bolje se krećemo s loptom, bolje koristimo šanse, bolje stojimo u obrani, imamo više samopouzdanja, općenito igramo znatno više ''bajernovski'' – dodao je nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, na kojemu je zadaća da tijekom prijelaznoga zimskog roka pokuša nešto ugrabiti na tržištu.

Veliku nadu nizozemskog nogometa Frenkieja de Jonga najvjerojatnije je izgubio jer je PSG pokazao snažnije financijske mišiće, ali konkurencija u sredini ipak će se popraviti kada se Thiago Alcantara oporavi. 

Pitanje je samo kako će sljedećih tjedana reagirati Mats HummelsJavi Martínez, dvije Bayernove zvijezde koje su ispale žrtve nove politike Kovača. 

Loša je vijest i neočekivano priznanje darovitog Francuza Kingsleyja Comana da već u 22. godini razmišlja o prekidu karijere zbog operacija gležnjeva, pa je na Salihamidžiću da hrvatskom treneru pruži podršku s nekim drugim rješenjima.

Ispred Bayerna do zimske stanke još su četiri utakmice, gostovanje u Amsterdamu u Ligi prvaka, a zatim i tri prvenstvena iskušenja. Slijedi odlazak u Hannover, derbi na Allianz Areni protiv Leipziga te naposljetku putovanje u Frankfurt.

Komentara 1

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
19:31 10.12.2018.

Svi smo u iščekivanju kad će nam se nakon više loših vjesti konačno obznanit dugoočekivana " radosna vest " ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije