Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamov dragulj

Kovačiću je Bog dao talent kakav su imali Boban i Prosinečki

Martin Novoselac
Goran Stanzl/PIXSELL
05.10.2010.
u 12:40

- Ne treba ga skrivati i čuvati od medija, od pohvala... Uostalom, već sada se treba naučiti na pritisak - kaže Martin Novoselac.

U Dinamu imaju nekoliko briljantnih mladih talenata, na prošlim, zimskim pripremama prve momčadi u Turskoj sve je oduševljavao Mario Šitum. Dečka je na pripreme poveo Kruno Jurčić. Danas svi govore o novom brilijantu, Mateo Kovačić oduševio je sve trenere koji su s njime radili.

- Kako ga ne bih znao, on je dragulj po svom talentu i bude li se pravilno razvijao bit će doista veliki igrač. Gdje god je igrao, na turnirima za Dinamo ili za reprezentaciju, proglašavan je najboljim igračem. Možda smo mi subjektivni, ali i stranci su ga proglašavali takvime – kazao je Martin Novoselac, direktor HNS-a za mlađe dobne kategorije.

– Najbolja pozicija mu je iza dva napadača, a po talentu je sličan Bobanu i Prosinečkom – veli Novoselac.

Taj 16 godišnji dječak još je kadet, no vrlo brzo mogao bi preskočiti i starije dečke. Naime, Vahid Halilhodžić dobio je informacije o tom igraču i najavio je da će ga, možda već u ovoj reprezentativnoj stanci, pozvati na treninge prve momčadi Dinama. Bila bi mu to velika nagrada za sve što je dosad napravio, najava da bi mogao postići velike stvari.

– Ako i ne počnem trenirati, trudit ću se da jednog dana dođem u prvu momčad – istaknuo je Kovačić nakon što je za reprezentaciju do 17 godina igrao u Grčkoj, gdje su ga gledali i brojni strani menadžeri.

– Zanima me samo Dinamo – kaže Kovačić.

– Nije loše da malo pokuša raditi s prvom momčadi. I nije loše da se o njemu piše, da se stvara pritisak. I to je škola koju mora proći, a talent koji mu je Bog dao ne treba skrivati, ne treba ga čuvati od medija kako to neki čine – zaključio je Martin Novoselac.

Ključne riječi

Komentara 8

OB
-obrisani-
14:11 05.10.2010.

Kovačiću je Bog dao talent kakav imaju World Cup igrači Robert Koren, Valter Birsa i Mišo Brečko..

MA
maruska79
14:43 05.10.2010.

Janezu, sta je jadnice?? zar je opet kriza u gacama? opet se moras izdrkavati na vecernjaku? mora da te jako pale nase novine i sve sto je hrvatsko...neka neka, tako i treba jer znas, to nam govori samo da to sto pronades kod nas, u svojoj \"drzavici\" nemas...jadno...

DU
Deleted user
20:56 05.10.2010.

Idu dva slovenca Mujo i Haso .............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije