Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
23.06.2014. u 10:55

Hrvatska je satkana od znatno kvalitetnijih igrača koji imaju mnogo iskustva

Svi željno očekujemo našu ključnu utakmicu na SP, našu utakmicu istine. I odmah moram naglasiti da sam veliki optimist i uvjeren sam u prolaz naše reprezentacije iako se na osnovi informacija iz redova Meksika može zaključiti kako se oni već vide u osmini finala! Za nas nije loše da Meksikanci tako razmišljaju, sami su sebi natovarili nemali psihološki pritisak. K tome, spoznaja da im je dovoljan remi, može ih čak i pomalo zbuniti, mogu se zaplesti u kalkulacijama kako zapravo igrati protiv nas.

Meksiko sigurno nije bolji od Hrvatske! Na osnovi viđenog u ova dva kola, mogu ustvrditi da smo mi pokazali više od njih. Svi ih hvale za partiju protiv Brazila, no zanemaruje se podatak da je njihov golman čudesno branio te da Brazilu nije dosuđen 11-erac nakon prekršaja na Marcelu, koji je bio očitiji nego navodni Lovrenov na Fredu, što je i prelomilo naš dvoboj s domaćinom.

Dakako, ne smijemo podcijeniti Meksiko. Homogena je to i uigrana momčad, koja nema zvijezdu top-klase, ali svojim opipljivim zajedništvom nadoknađuju taj manjak. Agresivni su i hitri, nikad se ne predaju, odgovara im podneblje u kojem se igra i osjećaju se kao doma, što im vjerojatno i daje toliki optimizam.

Međutim, Hrvatska je satkana od znatno kvalitetnijih igrača, koji imaju itekako mnogo iskustva. Mandžukić i Modrić europski su prvaci, Rakitić i Srna osvojili su Europsku ligu, Olić i Pranjić imaju iza sebe dva finala Lige prvaka... Sve su to igrači koji su prošli najteža iskušenja na najvišoj kvalitativnoj klupskoj razini.

Dosadašnje su utakmice pokazale da je većina naših ključnih igrača u odličnoj formi i to nas svakako mora veseliti uoči Meksika. Ključ svega bit će, kao i u većini slučajeva, u sredini travnjaka. Ne znam što će napraviti izbornik Niko Kovač, ali na njegovu bih mjestu Kovačića stavio na poziciju defenzivnog zadnjeg veznog, on to može korektno odraditi. Rakitića bih gurnuo prema naprijed, bit će nam potrebna njegova kreacija jer očekujem obostrano napadačku igru s mnogo golova, nadam se samo da ćemo mi dati gol više!

Meksiko, naime, neće mijenjati svoju taktiku, bit će opet iznimno agresivan, a u takvoj se njihovoj igri uvijek ostavlja i dosta prostora suparniku. Mi smo, nadalje, u situaciji da ćemo tijekom utakmice morati preuzeti više rizika, pa zato očekujem ofenzivni nogomet.

Iznimno je važno da u utakmicu uđemo puni samopouzdanja, svjesni svojih objektivnih vrijednosti! Hrvatska je kvalitetnija, to će i potvrditi u 90 minuta u Recifeu. Vjerujem da će naši dečki u ključnim trenucima biti mirniji i koncentriraniji, bogato bi im iskustvo trebalo donijeti taj mir.

Za nas nije loša ta euforija koja je zahvatila Meksiko, stavili su na sebe i dodatni pritisak.

>> Meksiko može odigrati 0:0 i proći dalje sa samo jednim zabijenim golom

Komentara 2

AN
Andreeejjj
18:15 23.06.2014.

Koji članak jbte, pa o čemu ovaj priča!?!? Mexicu je dovoljan i jedan bod, imaju srce, brzinu, koncentraciju, navikli na te uslove, homogeni, uigrani i jako, jako borbeni su a to je to! Mi lovimo sva 3 boda, znači MORAMOMO pobjediti a tada/SADA je to najteže. Polakoooo, prvo reci HOP, pa onda skoči...preskoči cilj!!!

TV
tvrdapixa
10:46 24.06.2014.

Kad uoči utakmice s Mexikom tako razmišlja jedan nogometni stručnjak onda odmah vidiš kakva nam je nogometna struka. Jad i bijeda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije