Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dinamovac među kopljanicima

Kovačić: U Ajaxu me trenirao Michael Reiziger

'14. 09. 2011., Zagreb - stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. kolo UEFA Lige prvaka, nogometna utakmica GNK Dinamo - Real Madrid.   Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
17.10.2011.
u 09:51

- Bio sam sjajno primljen u Ajaxu, uživao sam, upoznao njihovu poznatu školu... - kazao je Mateo Kovačić.

Jedan ne toliko poznat detalj iz karijere najvećega Dinamova talenta Matea Kovačića (17): prije dvije i pol godine bio je jednom nogom u Ajaxu i, da je tada ostao među kopljanicima, možda bi sutra igrao protiv Dinama!

– Točno je, nekoliko sam dana bio u Ajaxu, upoznao njihovu poznatu školu nogometa, trenirao me nekadašnji poznati igrač Michael Reiziger. Uživao sam, bio sam sjajno primljen – prisjeća se Kovačić.

Zašto niste ostali?

– Kada sam se vratio u Zagreb, dobio sam Dinamovu ponudu, a onda više nismo dvojili. Ostanak u Zagrebu bio je najbolji potez – dodao je Kovačić.

Mateo je u Amsterdamu boravio na preporuku menadžera Joze Palca, a s njima je bio i tata Stipo Kovačić. Bilo je to prije nego što je mladi nogometaš bio teško ozlijeđen, u rujnu 2009. godine.

– Da, ja sam odveo Matea u Amsterdam, na svoju ruku. Naravno da ih je oduševio svojim nogometnim znanjem, odmah su prepoznali njegov nesvakidašnji talent. Međutim, priča o Mateu i Ajaxu bila je vrlo zamršena. On se vratio u Zagreb pa se ubrzo ozlijedio i onda je sve stalo. I bolje, drago mi je što je ostao u Dinamu, to je najbolje za njega – kazao je menadžer Palac.

Međutim, postoji još jedan detalj cijele priče o Ajaxu i Kovačiću, kako je do Dinama uopće došlo da je mladić u Amsterdamu. Naime, u kampu kopljanika u to vrijeme zatekao se drugi menadžer Danko Đikić...

>>> Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od ponedjeljka.

Ključne riječi

Komentara 2

SE
serđo
11:00 17.10.2011.

(bosanskim) trbuhom za kruhom...

OB
-obrisani-
18:56 17.10.2011.

Kovačić: U Ajaxu me trenirao Michael Reiziger a u Dinamo najbolji trener balkana Kruno Jurčič..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije