Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOV KOŠARKAŠ

Kovačić: Tomas će biti bolji igrač od laureata Popovića

Emilio Kovačić
Ante Pavlinović
27.12.2009.
u 12:25

Razbijao sam glavu o pravednom poretku, no on nije moguć jer nemamo igrača koji je prva opcija u svome euroligaškom klubu.

Među 10 članova našega ocjenjivačkog suda Emilio Kovačić spada zacijelo među one najinformiranije o pojedinačnim učincima igrača. Uostalom, to mu je i posao. Glavni je direktor za Europu američke skautske tvrtke Sinergy Sports Technology koja nudi revolucionarne programe prihvaćene diljem košarkaškoga svijeta.

On je prednost dao dvojici svojih Zadrana, kaže da nije zbog lokalpatriotizma.

– Moj laureat je Marko Popović jer je igrač koji može promijeniti tijek utakmice. Godinu je odigrao najstandardnije. Nakon traumatičnog Eurobasketa počeo je igrati još bolje nego prije. Banić je, igrajući u najjačoj ligi u Europi (Španjolska), vrlo malo oscilirao. On ne stvara višak, nije kreator, ali je uvijek inteligentno postavljen prema loptu. Hendikepiran je centimetrima, no igra tvrdu obranu.

Kovačić kaže da je na treće mjesto stavio boljeg igrača od spomenute dvojice.

– Gledajući projekcije njihovih karijera, Tomas može najdalje dospjeti. Treći je zbog odličnoga drugog dijela sezone, no u devet mjeseci ga nije bilo. Njegova ozljeda i neigranje na Eurobasketu stajali su nas boljeg plasmana u Poljskoj.

Na četvrtome mjestu je pak igrač koji ima bolju prognozu od prethodne trojice.

– Ante Tomić će u konačnici, posluži li ga zdravlje, biti bolji igrač od Popovića, Banića i Tomasa. On nevjerojatno dobro razumije igru, što se kod visokih igrača rijetko viđa. On je nešto poput Vujčića, osjeća igru, ima spretne ruke. Ukić je zaluđen košarkom, živi je i izvan terena. On nikada na terenu ne djeluje kao da mu se ne igra.

Zadrovo dijete, američki đak, Air Emilio pa skautski direktor

Emilija Kovačića pamtimo kao jednog od najskočnijih centara na ovom području, zbog čega su ga novinari prozvali Air Emilio. Nakon studija u SAD-u (Arizona State, Biola) ovaj je Zadranin igrao za Cibonu, svoj matični klub, Olimpiju, Zrinjevac i bolonjski Fortitudo. Američki đak diplomirao je društvene znanosti, a danas je glavni direktor za Europu američke tvrtke Sinergy Sports Technology. Prva tri europska klijenta koja je toj tvrtki donio bili su Scariolo, Messina i Vujošević, a danas se njihovim programom koristi 26 od 30 NBA klubova, više od 100 NCAA momčadi, pola Eurolige (Real, Olympiacos, Panathinaikos...).

Večernjakov košarkaš godine:

Marko Popović (Unics, Kazanj) 10 bodova

Marko Banić (Bilbao) 7

Marko Tomas (Cibona) 5

Ante Tomić (Zagreb) 3

Roko Ukić (Milwaukee/Toronto) 1

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije