Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ćiro otvoreno:

Kovačić ne bi igrao da ja nisam napravio što jesam, Kalinić se mora dokazati, a za Petka moraš gatati

Zagreb: Miroslav Blažević prošetao gradom i fotografirao se s fanovima
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
10.02.2022.
u 12:06

"Trenutno sam pod vrlo teškim terapijama i s nestrpljenjem čekam rezultat terapije i to će odlučiti jesam li sposoban. U glavi se čini da sam dobar, a ovo drugo... Ide veliki prijatelj sa mnom, a on će mi pomoći. To je 'na dugom štapu' rekli bi kod nas u Bosni"

Proslavio je 87. rođendan, otkrio da zdravlje i nije baš najbolje, ali da se on i dalje bori kao lav. Svi mediji su ga tražili intervju, izjavu, komentar, a Ćiro Blažević je pristojno prihvatio sve pozive. Tako je gostovao i na N1 televiziji. Naravno, budno prati hrvatske klubove i neizvjesnu borbu za titulu prvaka. 

- Za Petkovića moraš gatati hoće ili neće, Kalinić je nepoznata zvijezda, afirmirana, ali za mene nepoznata. On je u vrlo delikatnoj situaciji, on mora opravdati reputaciju, a koliko je u stanju? Mi zanemarujemo činjenicu da se hrvatski nogomet digao u kvaliteti, on je apsolutno jednak s najjačim ligama svijeta tako da samo oni najbolji, koji su permanentno u natjecanju, mogu egzistirati u hrvatskoj ligi. Je li Kalinić zadržao tu žustrinu, brzinu, reakciju unatoč godinama? Ja bih to žarko želio jer očekivanja su velika, a kada se to predstavi drugačije onda su razočarenja još veća - objasnio je Ćiro pa se osvrnuo na promjene trenera u Dinamu:

- Mamić je uvijek 'Capo' i on prema svom nahođenju mijenja trenere, ja tako mislim. Nemam pravi uvid, ali 85% je sigurno tako. 

Među bivšim dinamovcima i velikim snagama hrvatske reprezentacije je i jedan igrač s kojim Ćiro ima poseban odnos. 

- Ima jedan dečko koji mi se zamjerio, ali to nije razlog da ne kažem da on jedini može biti zamjenik Luke Modrića, to je Kovačić. Ja njega pratim od malena, on ni ne zna da ga pratim, vidim da je izvanserijski materijal. Sad je u Engleskoj i on tamo dobiva titulu najboljeg igrača, a ovdje ne daje ni 50% adekvatno svojim kapacitetima. Ja znam što on može, ima startnu reaktivnu brzinu i zna zabiti gol i daleko od gola. Ja ga javno prozovem, sretnemo se u Opatiji, a on kaže: ‘Ja vas ne poznam’. Ma vraga me ne poznaš, ne bi ti ni igrao da ja nisam napravio što jesam - zaključio je Ćiro.

07.10.2021., Zagreb - Hrvatska nogometna reprezentacija otputovala je iz Zagreba za Cipara na utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. Mateo Kovacic Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL
Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Kako smo pisali u našem intervjuu, Ćiro kaže da ima ponude za povratak u nogomet, ali misli da će morati to odbiti.

- Moje zdravstveno stanje je uistinu takvo da se moram izboriti za njega pa onda eventualno, ali da idem ovako pa padam tamo na terenu... Uostalom, uvijek sam rekao da mi je želja da umrem na klupi, ali čisto sumnjam. Trebao bih biti angažiran kao savjetnik, a ne kao trener. Trenutno sam pod vrlo teškim terapijama i s nestrpljenjem čekam rezultat terapije i to će odlučiti jesam li sposoban. U glavi se čini da sam dobar, a ovo drugo... Ide veliki prijatelj sa mnom, a on će mi pomoći. To je 'na dugom štapu' rekli bi kod nas u Bosni.

O arapskom novcu koji se posljednjih godina slijeva u europski nogomet kaže:

- To je jedan paradoks i apsurd. Ali kad novci dirigiraju sve, ovi šeici i jako bogati ljudi ne znaju što će s novcem, a anonimni su. Ovo je najefikasniji način da uđu u jedan klub i isti čas postaju izuzetno popularni. Nikako da shvate da je daleko najvažniji čovjek u ekipi trener. Jednog poluigrača će napraviti igračem, destruktivnog momka će baciti sa strane da napravi ambijent... Nogomet ne dozvoljava deformacije.

Komentara 2

DU
Deleted user
09:11 11.02.2022.

Jao ovog suncokreta

VK
vječni krojf
12:44 10.02.2022.

Da HNL je među najboljima na svijetu,Ćiro najbolji trener na svijetu,haha.Ćiro ako je od tebe ipak je previše. Misli više na svoje zdravlje ono je najvažnije, a nogomet prepusti mladim ljudima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije