Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STATISTIKA

Kovačić najprecizniji, Badelj pretrčao najviše

Badelj Ronaldo
Pixsell
16.09.2011.
u 12:35

Zanimljivo, Leko je deset puta dao loptu Badelju, Calello i Sammir po osam puta, a Tomečak šest.

Nakon utakmice Dinamo – Real Madrid stigli su detaljni statistički podaci o pretrčanim (kilo)metrima, netočnim i točnim dodavanjima, odnosno koji igrač kojemu najčešće predaje loptu.

Statistika nakon utakmice ne govori mnogo, no svejedno je zanimljiva. Recimo, igrač Dinama koji je u srijedu navečer pretrčao najviše metara jest kapetan momčadi Milan Badelj. Kapetan plavih je sa 11.349 metara pretrčao 12 metara više od Ivana Tomečaka koji ga slijedi, dok je na trećem mjestu sa 10.848 metara Jerko Leko.

Kad je riječ o pretrčanim kilometrima, svakako vrijedi izdvojiti Matea Kovačića. Naime, 17-godišnjaka su svi hvalili zbog njegove prezentacije, a statistika potvrđuje da ga je, doslovno, bio pun teren. Vezni igrač modrih pretrčao je čak 9184 metra za samo 63 minute, odnosno u dvije trećine utakmice. S obzirom na to da je Kovačić u dvije trećine utakmice pretrčao više od devet kilometara, možemo zaključiti kako bi mladić do kraja utakmice pretrčao više od 13 kilometara što je zapravo nevjerojatno.

Potvrdu sjajne utakmice mladog Kovačića daje pogled i na dodavanja. Naime, Kovačić ima 81% točnih dodavanja što je, s obzirom na njegovu poziciju ofenzivnog veznog, zaista sjajan postotak. Točnije, Kovačić ima 1/1 dugih dodavanja, 14/17 srednjih i 7/9 kratkih što sve skupa iznosi 22/27 točnih dodavanja.

Najviše puta je loptu imao Milan Badelj koji je imao čak 64 dodavanja od kojih je njih 49, odnosno čak 77% bilo precizno, što ga stavlja na treće mjesto iza Kovačića i Domagoja Vide. Sjajni branič modrih imao je 31 točno od ukupno 39 dodavanja, što iznosi 79 %. Badelja ponovno slijedi Leko koji je imao 49 dodavanja od kojih je njih 29, odnosno 59% bilo predano u noge suigrača.

Zanimljivo je pogledati i koji igrač kome najviše daje loptu pa se tako jasno vidi kako većina igrača loptu najčešće predaje onome koji se i najviše kreće – Milanu Badelju. Tako je Leko deset puta dao loptu Badelju, Calello i Sammir po osam puta, a Tomečak šest.

Prema istoj statistici jasno se vidi da je Kovačić bio lijevo krilo jer je najviše njegovih dodavanja, šest, bilo upućeno Luisu Ibanezu, dok je s druge strane Badelj imao devet dodavanja Tomečaku.

Ključne riječi

Komentara 11

CU
cupus
23:27 16.09.2011.

Badelj samo nije trebao vuci loptu jer su realovci pet puta jaci tehnicki od njega,ali da se trudio to je tacno.Kovacic je vec sada najbolji u veznom redu itreba gaLAGANO i konstantno stavljati u igru jer je jos mlad

SE
serđo
13:41 16.09.2011.

a najzanimljivije od svega je da je gnk pretrčao toliko km više od protivnika, a real imao posjed 12% veći, a uz to i igrača manje 20 minuta. zaključak se nameće; vuzlali su ih k\'o majmune i nisu se previše napregli, dok se je gnk u maniri svake provincijske momčadi potrgao ne bi li iznenadio boljeg,a nije mogao ama baš ništa. a to je isto tako kad gnk dođe u split, samo druge uloge.

CU
cupus
01:23 17.09.2011.

Grafit na novoofarbanoj kuci u Splitu: ,pa ti pituraj,

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije