Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UOČI PORTA

Kovačić do tri Lige prvaka bez odigrane sekunde: 'Bilo bi lijepo igrati u Chelseaju'

Premier League - Chelsea v West Bromwich Albion
CLIVE ROSE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
07.04.2021.
u 07:00

Za Chelsea slijedi prva četvrtfinalna utakmica protiv Porta u Portugalu.

Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić rekao je kako se ove sezone nada igranju u finalu Lige prvaka, natjecanju čiji je pehar podizao tri puta s Real Madridom, a da nije odigao niti minute u finalima.

- Bilo bi lijepo sada u Chelseaju igati finale Lige prvaka, bilo bi to doista sjajno, no sada smo tek u četvrtfinalu pa trebamo ićí korak po korak. Čeka nas veliki protivnik Porto - izjavio je 26-godišnji Kovačić na konferenciji za medije u Portu.

Hrvatski veznjak, koji je s londonskim "plavcima" osvojio Europsku ligu 2019., vjeruje kako ove sezone može daleko stići u Ligi prvaka nakon trijumfa nad Atletico Madridom u osmini finala.

- Uvjeren sam da ova ekipa Chelsea može stići daleko. Samopuzdanje nam je svaki put sve snažnije. Mješavina smo mladih talentiranih igrača i onih iskusnih pa smo spremni za svakog protivnika i svaku vrstu izazova. Pred nama je velika utakmica koju svi želimo igrati - napomenuo je Kovačić iza kojega je ove sezone 37 utakmica u plavom dresu Chelsea prilikom kojih je dva puta asistirao za pogodak.

Kovačić je tijekom svog boravka u Real Madridu osvojio Ligu prvaka triput (2016., 2017., 2018.). No trener Zinedine Zidane mu nije dao priliku u tim susretima ostavivši ga na tribini protiv Atletica, te na klupi protiv Juventusa i Liverpoola. Zbog toga je Kovačić otišao iz Madrida u London.

Sad će zaigrati protiv svog nekadašnjeg suigrača iz Reala, 38-godišnjeg portugalskog stopera Pepea, koji je u osmini finala pomogao Portu prilikom eliminiranja Juventusa.

- Znamo koliko Pepe može pružiti svojoj ekipi. borac je i iskusan igrač, pa unosi energiju u ekipu. No nisam zabrinut njime jer su naši napadači naviknuti igrati protiv čvrstih braniča. U engleskoj Premier ligi stoperi su čvrsti pa smo spremni i za ovu utakmicu koja će obilovati sjajnim igračima - izjavio je Kovačić.

- Kada je riječ o Pepeu želim istaknuti da je on sjajan tip, odlična osoba i nevjerojatno dobar kolega u ekipi. Izuzetno cijenim njegov odnos prema meni kada smo dijelili svlačionicu Real Madrida. Volim ga kao osobu, a kao igrač je fantastičan - rekao je hrvatski reprezentativac.

Chelsea u engleskom prvenstvu zauzima peto mjesto, a Porto drugo u portugalskom pa Kovačić očekuje neizvjestan dvoboj na stadionu "Zmaja" u Portu.

- Bio je ovo težak ždrijeb jer je Porto dobra ekipa što smo već vidjeli kada je izbacio Juventusa, velikog protivnika. Iskazali su tada zajedništvo i veliki timski duh pa će ovo biti teška utakmica. U Ligi prvaka je uostalom svaka utakmica teška no spremni smo za nju - zaključio je.

Komentara 17

KH
Khala
07:56 07.04.2021.

“ Kovačić do tri Lige prvaka bez odigrane sekunde: 'Bilo bi lijepo igrati u Chelseaju'”.....Kakav amaterski naslov! Mateo je itekako igrao i sudjelovao na vasu zalost u te tri LP. A naslov preformulirajte da se ne sramotite.

Avatar southman
southman
07:13 07.04.2021.

Eto tako sam mogao i ja do naslova LP. Sjedeći na klupi !

AL
AlojzVjekoslav
07:15 07.04.2021.

A naslov je vrhunac

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije