Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik najavio susret

Kovač: Protiv Švicarske ću pokušati s nekim drugim napadačem, ne s Mandžom

Niko Kovač, Ivan Rakitić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
04.03.2014.
u 18:24

– Posebna utakmica? I jest i nije, vidjet ću puno prijatelja i bivših suigrača u švicarskoj reprezentaciji, ali utakmica je kao i svaka druga

Ivan Rakitić sutra će biti pod posebnim povećalom. U utakmici protiv "svojih" Švicaraca igrat će u kockastom dresu.

– Posebna utakmica? I jest i nije, vidjet ću puno prijatelja i bivših suigrača u švicarskoj reprezentaciji, ali utakmica je kao i svaka druga. Neka moja obitelj uživa. Švicarska ima jako kvalitetnu reprezentaciju, ne mogu izdvojiti samo jednog ili dvojicu. Lagano su prošli skupinu pa će nam biti teško, imaju dobre igrače i velikog izbornika.

Nikad niste pobijedili?

Ako Bog da, sutra prvi put.

Jesu li po igri bliži Nijemcima ili Balkanu?

– Svi su odrasli u švicarskom nogometu, sa švicarskim trenerima i poprimili ovdašnji mentalitet. Imaju jako iskusnog izbornika, to je njemački mentalitet. Disciplina i rad, najveća su kvaliteta te reprezentacije.

I izbornik Niko Kovač najavio je utakmicu.

– Želimo nastaviti istim putem kao protiv Islanda. Protivnik je jači od Islanda, to je ispit da vidimo na kojemu smo nivou, da vidimo neke koji nisu toliko nastupili, da vidimo kako se nose. Modrić, Mandžukić, Rakitić... igraju svaki treći dan, moramo ih sačuvati, nije pametno da igraju 90 minuta.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Hitzfeld je izbornik Švicarske, to vam je izazov?

– Prije svega je zadovoljstvo i čast, on mi je bio trener, imali smo odlične odnose, nastavilo se i nakon što sam otišao iz Bayerna. I prije Islanda bili smo u kontaktu, Robert i ja popričali smo s njim prije Islanda i sve se potvrdilo što nam je rekao. Tada ste rekli da bi izbornik trebao poslušati starije pa sam to i napravio...

– Pokušat ćemo nametnuti naš stil igre, vidjet ćemo koliko će nam dopustiti. Nećemo srljati, kompaktni ćemo biti u obje faze igre, nema razloga mijenjati ono što su dečki prihvatili. Volio bih vidjeti da se novi dečki uklope što bolje. Pokušat ću s drugim napadačem, ne s Mandžom. Kojim? Prvo ću reći dečkima, da ne saznaju sastav iz novina.

Drmić kaže da ga nikad nitko iz HNS-a nije zvao, a kažete da vam se dopao.

– To je bilo prije mene, igrao je protiv Šuškove mlade reprezentacije, u toj utakmici zabio je dva gola. I meni se dopao, gledao sam sve utakmice Švicaraca, ali sve je bilo kasno. Prije 8 mjeseci vidio sam da je najbolji u mladoj vrsti, odličan je, sad je kasno, ali bio bi u ovoj reprezentaciji Hrvatske. Eto, kako su Petrić i Rakitić završili kod nas, tako Drmić nije, moramo se s time pomiriti.

>>Pobjeda nam treba zbog mira u sljedeća tri mjeseca; igrači dijelili autograme djeci

Komentara 18

kšteri
19:00 04.03.2014.

.. kojih to svojih ???? ... Pravi Hrvat se u cijelom svijetu osjeća ko Hrvatina bez obzira koje državljanstvo ima ili koju putovnicu , jednostavno jer je tako odgojen ... a jugomarva ostaje jugomarva , bilo gdje u svijetu , smrdi do neba !

DH
dalibor.hren
22:10 04.03.2014.

Prije par dana sam u Grahorovoj ulici videl Slavena Zambatu. Da možda odigra u špici barem jedno poluvrijeme!?

SV
Svarten
08:57 05.03.2014.

Ajmo Niko samo naprijed imam povjerenja u Tebe pokazi veceras Svicarcima kak se nogomet igra. 2-1 za Vatrene

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije