Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobio pljesak

Niko Kovač: Bog je nosio naš dres, neka ga nosi i dalje

niko kovač
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/8
20.11.2013.
u 08:00

Sa svoje pozicije nisam dobro vidio tu situaciju, ali na snimci sam vidio da je to bio dosta jak prekršaj i da je Mandžukićev crveni karton zaslužen

Niko Kovač (42) je na press konferenciji nakon utakmice s Islandom dočekam gromoglasim pljeskom.

- Bog nam je danas nosio naš dres i nadam se da će ga i dalje nositi! - rekao je Kovač i prokomentirao Mandžukićev crveni karton.

- Sa svoje pozicije nisam dobro vidio tu situaciju, ali na snimci sam vidio da je to bio dosta jak prekršaj i da je Mandžukićev crveni karton zaslužen. Nadam se da kazna neće biti velika, bilo bi dobro da svi ekstra igrači budu na SP-u. Što mi je prošlo kroz glavu kod isključenja? U poluvremenu sam sam vidio žar u očima igrača i imao sam pouzdanje da ćemo izdržati. Bila je to demonstracija moći – pričao je Kovač, koji nije propustio priliku zahvaliti i bivšemu šefu Igoru Štimcu što je omogućio Hrvatskoj nastup u dodatnim kvalifikacijama te se osvrnuo na njegove ranije izjave da ćemo igrati u finalu SP-a.

- To je njegovo pravo, ali ja sam Niko. Ne idem dva koraka naprijed, nego samo jedan. Dečki će biti maksimalno spremni za SP, radit ćemo na tome – dodao je izbornik.

>>'Kad je Mandžo isključen, rekao sam: Sad će im Kova je... majku'

Komentara 16

DU
Deleted user
08:42 20.11.2013.

Ako ovo sportsko događanje prenesemo općenito na društvo i društvene dogašaje u Hrvatskoj onda je Nikao Kovač upravo onakakv čovjek kakvog Hrvatska treba. Mlad, ambiciozan, školovan i stručan. Koje li sreće kad bi svim onima "kovačima" strai, potrošeni pljesnivi političarii prepustili svoje mjesto. Tad bi siguran sam i naša Hrvatska krenula drugim putem - putem naprijed. Što se pak nogometne reprezentacije tiće bio je uspješan u ove dvije utakmice. To je bio cilj. Sada je nekoliko mjeseci do svjetskog prvenstva i uvjeren sam da će Niko Kovač razumijeti dati ovoj momčadi duh, snagu i dobru igru. Da će u kvalifikacijskom ciklusu za EP u 2018. biti potrebna jedana određena "smjena generacije" to je izvjesno. Baš u Niki Kovaču vidim tog čovjeka koji će to stručno i znalački ostvariti. Naprijed Niko - svu ti sreću želimo i večina sportske javnosti je uz tebe i imaš podršku!

PI
pidocha
08:20 20.11.2013.

a mi navijači se zahvaljujemo mamiću i šukeru na hrabrosti i odlučnosti što su minut prije podne prominili štimca.....štimac je nakon pedale reka: sva odgovornost je SAD na HNS-u,slažem se,..ali isto tako i uspjeh ,

Avatar mohito
mohito
09:34 20.11.2013.

kolko got ne treba mijesati sport i politiku ili vjeru, mislim da smo kao nacija napokon zasluzili da si malo damo oduska i da se veselimo na nas nacin - nakon jako dugo vremena nasi su nas decki razveselili, pokazali da nogomet za repku nije samo tehnika i taktika (koje nije manjkalo) nego i veliko srce, zajednistvo, fanatizam kad se boris za sveti dres…a toga je jucer konacno bilo, decki su igrali neprekidno bez zastoja, jedan za drugoga i svi za hrvatsku - moram spomenut modrica koji je jucer (konacno) doslovno podmetal glavu pod kopacku i bil motor ekipe, srnu koji je nakon dugo vremena izgoril na terenu, malog kovu koji je pokazal da se ne moramo bojat za buducnost, ali i sve ostale koji su pokrivali jedni druge, bacali se jedni za druge (u obrani se ne sjecam kad je bilo tolko zajednistva i pozrtvovnosti) - uz velike zahvale kovacu jer je pronasal nacin kako prenijeti to svoje domoljublje u ekipi koje je vece od bilo kojeg pojedinca, treba stvarno cestitat deckima da su pronasli nacin da zaborave da su pojedinacne zvjezde i zvjezdice i odigrali kao ekipa, a s takvim pristupom se moze dobiti i jaceg od sebe….vjerujem da je kovac i kod igraca ( a ne samo kod nas navijaca) probudil tu zelju za uspjehom koje vec jako dugo nije bilo….bravo, bravo bravo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije