Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VARAŽDIN Rusija - Alžir 29:28

Kostigov spašavao ruske bodove u zadnjoj minuti

21.01.2009.
u 17:15

Bilo kakva predviđanja ishoda utakmica u skupini C pokazala su se kao nezahvalan posao. Od prvog kola potvrdilo se kako je riječ o najizjednačenijoj grupi.

Dovoljan razlog da je kladioničari izbjegavaju. No, ima jedna stvar za koju su se ljubitelji kocke mogli uhvatiti, bez ikakvog straha u gubitak. Veliki broj isključenja ruskih igrača pokazala su se kao sigurna oklada.

Ruska reprezentacija u četiri je utakmice sakupila čak 58 minuta isključenja. Ispada da su gotovo jedan cijeli susret odigrali s igračem manje.

Najgrublji prema sudačkoj procjenio bio je Aleksander Černoivanov, kojeg je hrvanje s protivničkim napadačima koštalo 16 minuti hlađenja. Najveću korist od ruske grubosti imali su pak Poljaci, koji su 20 minuta imali igrača više na terenu.

Iste sreće nisu bili i Alžirci. No, protiv slabašne afričke momčadi, Rusi i nisu imali previše potrebe demonstrirati svoju agresivnu igru. Od samog početka rezultatski se odvajaju na pet golova razlike, iako se na odmor otišlo s ruskim vodstvom od 17:14.

Na početku nastavka Alžir uspijeva doći do izjednačenja i od tog trenutka ne puštaju Ruse da se odlijepe na više od dva pogotka. U zadnjoj minuti rusku prednost od jednog gola, vrijednu dva boda, odličnom obranom spašava, njihov najbolji pojedinac, vratar Aleksej Kostigov.

Alžirski izbornik Kamel Akkeb bio je izrazito zadovoljan izvedbom svojih igrača.

- Ovo je prvi puta da smo bili tako blizu pobjede protiv jake reprezentacije kakva je Rusija. Vidio se veliki pomak u našoj igri u odnosu na prethodne utakmice. Zbog toga mi je još više žao što nismo uspjeli stići do bodova.

Pomoćni trener ruske reprezentacije Juri Kidiaev samo je kratko prokomentirao.

- Pobijedili smo ponajviše zahvaljujući sreći. Odigrali smo prilično dekoncentrirani što nam se skoro osvetilo. Sreća je što nas je u završnici spasio naš vratar Kostigov.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije