Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Filip Zubčić:

Kosteliću su OI najvažnije, ja želim slaviti u Alta Badiji

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
1/6
14.10.2017.
u 23:45

Gran Risa vrlo je zahtjevna staza, kao i ona u Wengenu.

Nakon svih sportskih napetosti koje su nam donijeli kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo, Eurobasket, vaterpolo, tenis, gimnastika i ostalih naši uglavnom uspjesi... kraj listopada rezerviran je za početak nove skijaške sezone. Krenut će skijaši na novi snijeg u alpskom kupu iz austrijskog Söldena, a u Austriji smo ih i pronašli. Kratko druženje u tvornici skija Atomic okupilo je dio njih, a većina naših skijaša prije početka sezone liječila je ozljede, pa tako i Istok Rodeš.

– Prošla sezona je bila teška što se tiče zdravlja, imao sam problema s leđima, a na kraju sam i nogu potrgao, ali smo to zaliječili i sada sam psihički i fizički dobro. Malo mi nedostaje treninga, dva mjeseca proveo sam na rehabilitaciji tako da se ne koncentriramo na Sölden. Za početak ću krenuti s Levijem, moja je ideja voziti Svjetski kup od početka do kraja, a ostalo vidjeti kako bude – rekao je Istok.

A sljedeće godine u veljači održavaju se 23. Olimpijske igre, i to u južnokorejskom Pyeongchangu, ali Istoku to nije posebno važno.

1/6

– Ne pripremam se posebno za Igre, ne predstavljaju mi nešto posebno, to je utrka ko utrka, samo lakša nego druge u Svjetskom kupu. Ne razmišljam previše o tome, a i nemam neku najdražu utrku. Neke su možda zanimljivije, s nekom pričom... Adelboden, Wengen, te su dvije najzanimljivije i imaju najviše povijesti i staze su stvarno odlične – zaključio je Varaždinac koji je pripreme odrađivao s Filipom Zubčićem.

Obnovio ozljedu

– S Istokom sam trenirao cijeli pripremni period i zadovoljan sam. Bitno je da imamo nekoga s kim se možemo ganjati i do sada je to funkcioniralo dobro – objašnjava Filip Zubčić koji prvu utrku neće preskočiti.

– Plan je da idemo u Sölden, za Levi ćemo vidjeti, a nakon toga idemo u Ameriku, veleslalom sigurno vozim, a Super G još ne znam jer imamo jedno mjesto, a tamo je i Zrnčić-Dim.

Baš kao ni Istoku, ni Filipu Olimpijske igre nisu najvažnije ove sezone.

– Imam neke određene staze na kojima bih volio pobijediti, na primjer Gran Risa. To je jedna od najtežih i to mi je nekako odmalena uvijek bio neki cilj, to bi mi bila najvrednija pobjeda kad bih je ostvario. Ako pitate Ivicu, njemu su Igre najvrednije, meni je ovo. Tamo sam ostvario najbolji rezultat i nadam se pobjedi – rekao je Filip.

Problema s ozljedama prije sezone imao je Natko Zrnčić-Dim, ali nakon priprema u Čileu – spreman je.

– Imao sam malu obnovu ozljede na treningu u Čileu, počelo me boljeti koljeno i oporavljao sam ga dva i pol tjedna u Zagrebu i sada je sve normalno. Meni je ovo povratnička sezona. Poslije operacije ramena vratio sam se i popeo se na postolje, nadam se da će se to i sada dogoditi. Nisam razmišljao o odustajanju, razmišljao sam samo kako će biti kada se vratim i mogu li skijati kao i prije, samo se nadam da kod teških spustova neće biti blokada, ali do tada će biti još dosta treninga, tako da vjerujem da će biti dobro. Bilo bi lijepo da se nešto dogodi i na Olimpijskim igrama jer one su centar sezone, ali meni je važno da imam dobre rezultate u brzim disciplinama, ali i u kombinacijama koliko ih bude – rekao je Natko koji je u Čileu imao pomoć u pripremama.

U Čileu imali i pomoćnika

– Moj tim smo trener i ja, a on je ujedno i serviser. Troškovi su golemi, a financijski ne stojimo dobro. Imao sam pomoćnika, u Čileu je bio i Tin Široki, on mi je pomogao jer se razumije u skijanje i sve, Savez ga je platio da mi pomogne. Treba što više i trenera i natjecatelja na pripremama, ali to je teško dobiti i zato se ja spajam sa Slovencima. U Čileu sam bio s njima i u sezoni sam s njima na utrkama, tako da od njih imam informacije sa staze i videoanalizu – zaključio je Zrnčić-Dim pa nakon druženja s novinarima krenuo dalje na pripreme u Kitzbühel.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije