Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Val d'Isere

Kostelić ozlijedio koljeno, nastupi dalje upitni!

Ivica Kostelić
Reuters
11.12.2009.
u 11:30

Ivici Kosteliću bio je osmjeh na licu u startnoj kućici najteže staze na skijaškoj turneji, strmog Face de Bellevardea, i nije ga mnogo zanimalo što su par sto metara niže tri cheerleadersice u pernatim jaknama neuspješno pokušavale zabaviti gledatelje. Malo ga je diralo i to što je posjećenost ravna utakmicama Prve HNL, važno je bilo da se on vratio u Svjetski kup.

- Solidno sam odvozio, nije loše - komentirao je Ivica nakon prvog laufa. Kad se činilo da se zdravlje vratilo na staro, počele su komplikacije. Pri ulasku u cilj slalomske vožnje, osjetio je bol u desnom koljenu. Staza je bila teška i kvrgava, meniskus nije izdržao.

Ljut i rezigniran odjurio je na pregled magnetskom rezonancom koji će ustanoviti koliko je stvar ozbiljna. Iz bolničkog kreveta uspio je dospjeti na snijeg i nakon jedne utrke ponovo mora u bolnicu.

Natko Zrnčić-Dim vozio je lošije nego što je očekivao, ali i on je tek sanirao ozljedu koljena u Beaver Creeku.

- Bio sam rezerviran, mogao sam više napasti u prvoj vožnji, slalomom sam zadovoljan - kazao je nakon utrke Natko. Ivan Ratkić, Zagrepčanin koji ima malo iskustva u Svjetskom kupu odustao je dvoja vrata prije cilja prve vožnje, a Dalibor Šamšal u prvom nastupu u superkombinaciji okončao je na 32. mjestu. Natko i Ivan u subotu voze superveleslalom, a Ana i Nika u Äreu veleslalom. Ivica neće nastupati u subotu, opet je sve na liječnicima...

Švicarsku dominaciju ove sezone prekinuo je iskusni Benjamin Raich koji je sjajnom slalomskom vožnjom došao do 35. postolja u karijeri. Drugo mjesto osvojio je Raichov sunarodnjak Marcel Hirscher s 89 stotinki zaustatka, a treće su podijelili Talijan Manfred Moelg i Austrijanac Romed Baumann sa sekundom i 55 stotinki zaostatka.

Za Ivicu je osim nova 32 boda kojima se podigao na deveto mjesto ukupnog poretka skijaša, mnogo važnije da su čak dvojica s vrha - Carlo Janka i Didier Cuche odustali Ivica je završio sa sekundom i 84 stotinke zaostatka (2.09:55), a Natko sa 2 sekunde i 37 stotinki zaostatka za Raichom (2.10:08)



Svjetski kup, superkombinacija:

1. Benjamin Raich (Aut) 2:07.71

2. Marcel Hirschrer (Aut) +0.89

3. Manfred Moelg (Ita) +1.55

3. Romed Baumann (Aut) +1.55

5. Bode Miller (SAD) +1.69

8. Ivica Kostelić (Hrv) +1.84

12. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +2.37

32. Dalibor Šamšal (Hrv) +7.92

Poredak svjetskog kupa:

1. Janka 460 bodova

2. Raich 381 bod

3. Cuche 355 bodova

9. Kostelić 167 bodova

Komentara 1

MO
mozillo
19:10 11.12.2009.

kakav je to \"sport\" u kojem je \"normalna\" pojava najteze ozljede ekstremiteta? Ili je ipak najtocnija konstatacija da se radi o CIRKUSu i nema nikakve veze sa sportom?! Janicin potez da napusti gluparanje i ne osvrce se na one koji su pohlepni za lovom pokazuje se vrlo pametan. A ovaj njezin brat, ss strumbfurer ce, kladim se, kao dobri vonik cim opet malo prizdravi na prvu liniju u boj za oceta svoj, bas zalosno:(

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije