Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Spust u Kitzbühelu

Kostelić na 50. mjestu: Za punih 200 bodova čeka me vrlo, vrlo težak posao

'Ivica Kostelic of Croatia competes on January 21, 2012 in the men\'s World Cup downhill event in Kitzbuehel.  AFP PHOTO / DIMITAR DILKOFF'
'DIMITAR DILKOFF'
21.01.2012.
u 19:47

Znao sam da me dolje u cilju Streifa čeka legendarni Franz Klammer, hoću li ga prestići. Uspio sam oboriti rekord, ovo mi je peta pobjeda!, slavio je Didier Cuche, koji krajem godine odlazi u mirovinu.

U Kitzbühelu, u kampu Kostelićevih, nema panike. Iako će jučerašnje Ivičino 50. mjesto na legendarnom spustu na Streifu sugerirati "katastrofu", jer Gips se zna ljutiti i ako Kostelić bude tek na postolju, Ivica si je sjajno pripremio teren za današnji slalom, koji se boduje i za jedinu klasičnu kombinaciju u Svjetskom kupu.

– Nisam zadovoljan spustom, zaostatak od dvije sekunde je velik s obzirom na to da su skratili legendarni spust za polovicu! Nije to bio pravi Streif, ali tko će se ionako za par godina toga sjećati, ostat će samo rezultat – klimao je glavom poslije utrke Kostelić.

Krenimo redom. Drama je u mondenom austrijskom skijalištu trajala nekoliko dana, kiša, snijeg, loše vrijeme, sve je to utjecalo na činjenicu da su organizatori odlučili otkazati u petak utrku superveleslaloma. Nisu željeli riskirati, sve je trebalo biti spremno da se skijaši u subotu spuste niz Streif, najlegendarniju utrku Svjetskog skijaškog kupa. I onda u subotu ujutro opet drama. Noć uoči utrke palo je preko pola metra snijega, gondole nisu vozile zbog vjetra, a dolje u ciljnoj ravnini čekali su Bernie Ecclestone, Arnold Schwarzenegger, David Coulthard i cijela svita faca... Otkazivanje bi bilo sramota.

– Zaboravimo to. Okrećem se slalomu, nadam se da će staza biti bolja nego u spustu. Pred organizatorima je težak postao. Da skratim, očekuje me u slalomu dosta težak posao želim li uzeti sve bodove! – dodao je Ivek.

Srećom, o njegovom bolnom koljenu nakon pada na treningu na Streifu se više ni ne priča. U utrku će moći ući "tutto forza", punim gasom. No, jesu li dvije sekunde dostižne? Prošli vikend je na kombinaciji u Wengenu je u jednoj slalomskoj vožnji nadoknadio tri sekunde, a sada su čak i dvije vožnje... Zato nema panike, sve je dostižno.

– Sretni smo što se uopće vozio spust. Jer, da su ga otkazali, kombinacija ne bi bila nigdje nadomještena. A spust bi. To bi bilo najgore. Zaostaci nisu veliki, nije to ispalo na kraju loše – dodaje Vedran Pavlek.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije