Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Kostelić bez štapa i drugog laufa

Foto: AP
import
26.10.2008.
u 12:05

Švicarski skijaš Daniel Albrecht u drugoj je vožnji premijerne utrke nove sezone Svjetskog kupa potvrdio veleslalomsku pobjedu u Söldenu. Ivica Kostelić bio je 32.

Hrvatski skijaš, lani šesti u ukupnom poretku Svjetskog kupa, nije se uspio probiti u društvo 30-orice odabranih za drugu vožnju u austrijskom zimovalištu. Sa startnim brojem 33 kontinuirano je skupljao zaostatke na prolaznim vremenima da bi konačno u donjem dijelu staze, pri jednom spuštanju tijela, desnom rukom dotaknuo tlo i ostao bez štapa.

Time je i definitivno izgubio priliku probiti se na mjesto koje bi mu omogućilo nastup u drugoj vožnji. Završio je na 27. mjestu, a od preostalih skijaša uspjela su ga potisnuti petorica, te je na kraju zauzeo 32. poziciju. Za nastup u drugom “laufu” ostao je prekratak za deset stotinki sekunde.

Prvu pobjedu sezone u konkurenciji skijaša odnio je univerzalni Švicarac Daniel Albrecht. Bio je najbolji u prvoj vožnji, da bi onda u drugoj sačuvao prednost. Najbliži mu je bio sunarodnjak Didier Kuche, koji je najbolje odradio drugu vožnju. Za Albrechtom je zaostao 14 stotinki.

Švicarci su deklasirali konkurenciju. Daleko iza Cuchea, sa sekundom i 11 stotinki zaostatka, treći je završio Amerikanac Ted Ligety, lanjski osvajač maloga Kristalnog globusa u ovoj disciplini, dok je na četvrto mjesto pao domaći predstavnik Benjamin Raich, drugoplasirani nakon prve vožnje.

Prvi put nakon teške ozljede na startu lanjske sezone u Sjevernoj Americi nastupio je Norvežanin Aksel Lund Svindal, ukupni pobjednik Svjetskog kupa iz 2007. godine. Plasirao se na 13. mjesto sa sekundom i 76 stotinki zaostatka.

Svjetski kup skijaša, Sölden, veleslalom:

1. Albrecht (Švi) 2:15.78

2. Cuche (Švi) +0.14

3. Ligety (SAD) +1.25

4. Raich (Aut) +1.30

5. Fanara (Fra) +1.44...

32. Kostelić (Hrv) +2.44 (u prvoj vožnji)...

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije