Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRV - FIN 88:63

Košarkaši pregazili Fince sa +25, Repeša: Hvala navijačima!

Košarkaška reprezentacija slavlje (1)
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/18
Autori: hd, av/VLM
12.09.2013.
u 16:15

Sljedeća utakmica na rasporedu je u subotu, u Ljubljani igramo protiv Italije

Hrvatska košarkaška reprezentacija odlično je otvorila drugi krug Eurobasketa. U utakmici protiv Finske slavili smo sa 25 razlike, bilo je 88:63.

U prvih nekoliko minuta nije nam išao šut, nakon pet minuta igre pucali smo 3-13, a promašili smo svih osam trica. I činilo se tada da ćemo se ponovno mučiti, ali onda je Rudež zabio tricu i sve je krenulo na našu stranu. Fenomenalno smo odigrali, posebno u obrani, dok smo u napadu djelovali jako uigrano. Već na poluvremenu smo vodili sa 19 razlike (39:20) i utakmica je bila riješena.

U nastavku smo zaigrali kao da krećemo od nule, stalno povećavali prednost, a najveću smo imali pet minuta prije kraja susreta, kada smo poveli sa 33 razlike.

– Nema opuštanja, nije vrijeme za atrakcije, grmio je tada Repeša na svoje igrače tijekom timeouta.

Na kraju su priliku dobili i neki igrači koji su manje igrali na ovom prvenstvu, a Finci su uspjeli smanjiti na 25 razlike. Ipak, to ne može umanjiti činjenicu da su naši odigrali fenomenalnu utakmicu.

Najbolji strijelac bio je Rudež sa 17 koševa, a Markota je dominirao u zraku, imao je 11 skokova. A upravo u tom segmentu Hrvatska je potpuno nadjačala Finsku, imali smo 47 skokova, a oni 30.

Sljedeća utakmica na rasporedu je u subotu, u Ljubljani igramo protiv Italije. Naši košarkaši nisu mogli ispisati bolju pozivnicu za navijače...

– Prvo bih zahvalio ljudima koji su došli u velikom broju na radni dan. Bolje pozivnice za subotu nema, nadam se da će biti crveno–bijela dvorana. Odigrali su oni sjajnu obranu, agresivnu, bio je ključan brzi protok lopte kojeg smo imali od početka. No, kad nam je krenulo, oni više nisu znali što da rade, rekao je Jasmin repeša za HTV nakon utakmice te dodao:

– Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, a kad sam to govorio prije mjesec dana, bilo je ironije i podrugivanja, no to je tako. Imam iskustva kad je u pripremama bilo fenomenalno pa na prvenstvu loše. Igramo sve bolje, obrana je zaista dobra.

Kako protiv Talijana?

– Mislim da moramo imati „domaćinski“ teren, igramo protiv velike nacije, a mnogi njihovi igrači krenuli su k meni i ja sam ih odgojio kao trener, cijelu tu bandu šutersku. Moramo se dobro pripremiti na te šutere, igraju dobru i kompaktnu obranu, a ako uđu u seriju, onda će nam biti jako teško.

Danas je na utakmici bilo skaniranja "Repeša, Repeša".

– Hvala im od srca, prepoznali su sve što smo napravili na parketu, no rano je za ovacije. Čeka nas još velik posao, moramo se pripremiti za Italiju i ići korak po korak.

>>Žorić: Bit će mi žao kad sve završi, moramo nešto napraviti!

>>Repeša: Finci 40 minuta igraju obranu na granici incidenta

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije