Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Srbije

Košarka u Srbiji je više od sporta i zato imamo takav odnos prema igri

Saša Đorđević
FIBA
10.09.2014.
u 21:56

- Tijekom cijelog prvenstva igramo odlično drugo poluvrijeme, a tako je bilo i danas. Trebalo nam je prvo poluvrijeme da shvatimo da smo bolji i da možemo pobijediti, jer Brazil je ozbiljna momčad

Košarkaši Srbije uvjerljivom su partijom svladali Brazil i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva. Najbolju partiju odigrao je Miloš Teodosić koji je zabio 23 koša, ali nakon utakmice nije se želio isticati.

- Nije ovo bila jedna od mojih odličnih utakmica, već naših. Odigrali smo nevjerojatno kao momčad i ne želim nikoga izdvajati. Svatko je odlično odradio svoju ulogu i bili smo fenomenalni i pokazali da igramo momčadsku košarku, rekao je Teodosić i osvrnuo se na utakmicu.

- Tijekom cijelog prvenstva igramo odlično drugo poluvrijeme, a tako je bilo i danas. Trebalo nam je prvo poluvrijeme da shvatimo da smo bolji i da možemo pobijediti, jer Brazil je ozbiljna momčad s mnogo NBA igrača.

Izbornik Aleksandar Đorđević bio je presretan i ponosan na svoje igrače.

- Moji igrači imali su predobru večer, bili su fokusirani i pametni u duelima. Nećemo si lagati, ovo je odličan rezultat i ozbiljna utakmica. Košarka u Srbiji je više od sporta i zato moramo imati takav odnos prema njoj, prema dresu i utakmicama.

>>Srbija pregazila Brazil 28 razlike i ušla u polufinale SP-a!

Komentara 12

AL
AlanS
22:57 10.09.2014.

Izvrsno drugo poluvrijeme za Srbiju. Svaka čast i stvarno je užitak gledati kako se vjeruje mlađim igračima koji unose enormnu energiju. Nadam se da će dobiti i polufinale ...

DU
Deleted user
22:29 10.09.2014.

Izuzetan uspeh! Bilo bi zaista žalosno da u polufinalu nema nijedna od država između Vardara i Triglava. Ipak su sa ovih prostora neka od najvećih košarkaških imena. Veliki igrač Đorđević nagoveštava da će biti odličan trener.

JS
John_Smith
22:35 10.09.2014.

Nisam Jugonostalgičar, no volio bi da medijsko praćenje sporta u Hrvatskoj ponovo bude kao što je bilo u Jugoslaviji, a kao što je i danas u Srbiji, sloveniji... Svaka čast nogometu, no osim povremenih rijetkih izuzetaka povodom nekog lijepog rezultata tenisa, rukometa, košarke i sl, 90 % medijskog praćenja sporta je nogomet, što je stvarno pretjerano. Mediji odgajaju ljude. Trebalo bi biti 30-40% nogometa, zatim košarka, pa rukomet, vaterpolo, odbojka, atletika gimnastika, plivanje borilački sporotvi. Svaki sport bi trebao svaki dan u dnevnim medijima dobiti svoj prostor. No stvar je i educiranosti novinara, rijetko koji novinar zna o nekom sportu napisati dobri suvislu i znalačku analizu (osim o nogometu a i to je upitno), a time i naši mediji ne znaju zainteresirati ni publiku za druge sportove i druge sportaše koji su jednako vrijedi i trude se pa i više i zaslužuju i više od razmaženih nogometnih kvazizvijezda....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije