Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istra 1961 - Osijek

Korona poharala HNL, odgođena još jedna utakmica

Zagrijavanje igrača uoči četvrtfinalnog susreta između Intera i Osijeka
Luka Stanzl/PIXSELL
22.10.2020.
u 19:53

Nogometni klub Gorica nije mogao nastaviti redovito natjecanje i zatražio je odgodu uslijed činjenice da je zaraza koronavirusom utvrđena kod petorice igrača, a kod još trojice određena epidemiološka mjera samoizolacije.

Nakon utakmice Gorica - Rijeka, zbog zaraze koronavirusom odgođena je utakmice 9. kola Prve HNL između Istre 1961 i Osijeka.

Utakmica Istra 1961 - Osijek trebala je biti odigrana u subotu, a Gorica - Rijeka u nedjelju, međutim obje utakmice su odgođene zbog zaraze igrača koronavirusom.

Nogometni klub Gorica nije mogao nastaviti redovito natjecanje i zatražio je odgodu uslijed činjenice da je zaraza koronavirusom utvrđena kod petorice igrača, a kod još trojice određena epidemiološka mjera samoizolacije.

S obzirom na trenutačno stanje u momčadi, zakazano je testiranje cijele momčadi za petak 23. listopada kako bi se ustanovilo stvarno stanje.

U slučaju Osijeka, poslije obavljenog i drugog testiranja kompletne momčadi tijekom tjedna, koronavirus potvrđen je kod sedmorice igrača. Na osnovu uputa nadležnog epidemiologa, NK Osijek nije mogao nastaviti redovito natjecanje i zatražio je odgodu utakmice protiv Istre 1961.

"Sukladno propisima HNS-a i odluci Natjecateljske komisije HNS-a sa sjednice održane 6. kolovoza 2020. godine, kojom je dano ovlaštenje povjerenicima natjecanja za odgodom pojedine utakmice u slučaju da u samoizolaciji bude šest ili više igrača istog kluba, na osnovu zahtjeva NK-a Gorica i NK-a Osijek, donesena je odluka o odgodi utakmica. Prema odredbama Pravilnika o nogometnim natjecanjima i Propozicija natjecanja, odgođene utakmice moraju se odigrati u prvom mogućem slobodnom terminu, o čemu će se odluka donijeti naknadno," stoji u obrazloženju odluke povjerenika natjecanja HT Prve lige, Josipa Breznog.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije