Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LUDA ZAVRŠNICA

Kopić se u Istri veselio kao da je osvojio titulu: Sve što nogomet nosi stalo je u ovu utakmicu

Pula: Zaostali susret 4. kola Hrvatski Telekom Prve HNL, Istra 1961 - Dinamo
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
16.12.2021.
u 07:00

- Meni je fokus bio na tome kako reagirati prema momčadi, ostati defenzivno stabilan. A sve ovo je nogomet, to je strast, energija, obrati.

Kakv su ludu utakmicu, zapravno njenu završnicu, odigrali Istra i Dinamo, u Puli su isključena dva igrača Dinama, jedan Istre, Dinamu je poništen pogodak iz jedanaesterca... Na kraju je Dinamo pobijedio s 2:0. Jučer su konačno odigrali taj zaostali susret četvrtog kola koji se trebao igrati još 7. kolovoza, ali je Dinamo tražio odgodu zbog europskih obveza.

VAR priznao pogodak

Dinamu je trebalo sedam minuta za prvu veliku priliku, povratnu loptu Štefulja s desetak metara preko vratiju je poslao Ademi. Potom je Gojak u 10. minuti zatresao mrežu Istre nakon udarca Ivanušeca, suci su označili zaleđe, no nakon preglede VAR je presudio – zaleđa nije bilo i plavi su poveli. Pogodio je Gojak malo kasnije ponovno i to petom, no sada je tom pogotku doista prethodilo zaleđe. Blizu pogotku bio je Štefulj, no njegov udarac glavom prošao je pored vratnice.

15.12.2021., Pula, stadion Aldo Drosina - Zaostali susret 4. kola Hrvatski Telekom Prve HNL: NK Istra 1961 - GNK Dinamo.
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Istra je prvi put zaprijetila tek u 40. minuti, Lisica je pucao preko vratiju, ali ionakon je bio u zaleđu pa ništa ne bi bilo ni da je matirao Livakovića.

Na prvi udarac u drugom poluvremen čekalo se do 67. minute, i to je bio prvi udarac Istre u okvir na utakmici (u ruke Livakoviću), Dinamo u drugom dijelu do tada nije imao niti jedan. Prvi plavi pokušaj upisao je Štefulj glavom, ali neprecizno. U 72. minuti Istra je mogla do izjednačnje nakon kontranapada i loše postavljene obrane Dinama, udarac Belje je obranio Livaković.

Poništen gol i crveni Petku

I onda kreće prava drama u Puli. Dinamo je od 80. minute ostao s igračem manje, Theophile je dobio drugi žuti karton. Tri minute kasnije Dinamo je imao jedanaesterac, nakon nesporazuma vratara Lučića i obrambenih igrača srušen je Petković. Sudac Strukan nakon gledanja VAR-a poništio je žuti karton Silvi i pokazao crveni vrataru Lučiću. I onda novi šou, Petković je zastao kad je izvodio jedanaesterac, sudac Strukan Petkoviću je zbog toga pokazao drugi žuti pa crveni karton i pogodak mu nije priznao. Tako su pokazana tri crvena kartona igračima, i još nekome na klupi na Istre.

15.12.2021., Pula, stadion Aldo Drosina - Zaostali susret 4. kola Hrvatski Telekom Prve HNL: NK Istra 1961 - GNK Dinamo.
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

U 92. miniuti opasno je Livakoviću zaprijetio Iličić, nedovoljno precizno. I u grozničavoj obrani plavih, stigao je ipak pogodak Dinama za 2:0. Izbijenu Jurićevu loptu Ristovski je proslijedio u praznu mrežu jer je vratar Istre Collao također otišao u napad. Veselio se na kraju Željko Kopić kao da je osvojio naslov prvaka.

- U prvom dijelu smo bili jako dobri na lopti, dobro smo reagirali po izgubljenoj lopti. U drugom poluvremenu na naplatu je došao umor, nije bilo kratkih intenzivnih kretanja, nismo se uspjeli nametnuti, ali smo pokazali mentalnu snagu u fazi obrane, disciplinu - rekao je Kopić i opisao kako je vidio tu završnicu utakmice:

- Meni je fokus bio na tome kako reagirati prema momčadi, ostati defenzivno stabilan. A sve ovo je nogomet, to je strast, energija, obrati. Ovo je bila jedna od tih utakmica koja pokazuje što nogomet zapravo je. Kažu mi da su Petkovićevi jedanaesterci rubni, no vidjet ćemo, ali nećemo od toga raditi problem.

Ključne riječi

Komentara 6

SP
Stari_proleter
08:39 16.12.2021.

Veselio se, ne jer su pobijedili Istru, nego jer su pobijedili u borbi protiv i protiv splitskog suca Strukana i cijelog HNS-a na čelu s hajdukovcem Kustićem.

IS
istina00
10:08 16.12.2021.

normalno da se veselio kad su pobijedili usprkos sucu iz splita koji ih je desetkovao kartonima samo da dinamo ne pobijedi, ali čak ni to nije pomoglo...no duje je napravio sve što je mogao za ajduka

KJ
kjlćllk
08:34 16.12.2021.

Ma nije to luda utakmica već je to konstantno jedan diskriminatorski odnos spram Dinama ZG koji nije viđen od Jugoslavije kada je Dinamo ZG proglašavan antidržavnim elementom. Ovdje se VAR morao oglasiti i utvrditi da je kazneni udarac pravilno izveden. U Europu moramo slati najbolje momčadi a Europska natjecanja su ustvari i pokazatelj da je Dinamo ZG najbolja momčad jer upravo tamo ostvaruje najbolje rezultate tako da ne možemo pričati o tome da je Dinamo ZG prvak zahvaljujući nekim namještaljkama. A Hajduk se mora dignuti a ne da rušimo Dinamo ZG da bih Hajduk izgledao dobro, to mora bit Hajduk koji može u Europi opet do četvrtfinala, koji je smisao da Hajduk na silu osvoji prvenstvo ako u Europi ne može dalje od kolovoza.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije