Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GUŽVA U POLJUDU

Kontra NO-a Kerumu: Marin Brbić je predsjednik Hajduka!

Poljud Hajduk Ulaznice (1)
Ivana Ivanović/Pixsell
19.07.2012.
u 12:43

Iz Nadzornog odbora, koji je Kerum u četvrtak raspustio, poručuju mu da ih nije briga što on misli

Nadzorni odbor Hajduka, za kojeg je Željko Kerum u srijedu zatražio raspuštanje, uzvratio je gradonačelniku udarac! Ne samo da se nisu raspustili već su se sastali i potvrdili Marina Brbića za novog predsjednika Hajduka neovisno o Kerumovom protivljenju.

Na konferenciji za novinare potvrđeno je da će unatoč Kerumovu protivljenju predsjednik Hajduka biti Marin Brbić!

– Nije me briga što Kerum misli, zakonski Gradsko vijeće ne treba potvrditi odluke Nadzornog odbora. Zahvaljujem Malešu i čestitam Brbiću koji je otprije dva sata novi predsjednik Hajduka – rekao je Josip Paladino, predsjednik NO-a, te dodao:

– Kad se radi o pojedinačnim mišljenjima, čovjek ima pravo reći da će skinuti šešir i hlače, ne i ljude. Postoje sustavi koji se za to brinu. Hajduk je časno i korektno odradio sve što je u njegovoj moći. Mi smo Brbića jednoglasno izabrali na javnom natječaju među brojnim kandidatima. Njega smo predložili Gradskom vijeću Splita što u konačnici nije neophodno. Mi, brinući se o interesu kluba, ne možemo čekati novu sjednicu, što smo po zakonu trebali učiniti.

Hajduk se nalazi u teškoj financijskoj situaciji, jedno je od glavnih pitanja što se točno dogodilo s kreditom Zagrebačke banke.

– Prošli tjedan, u srijedu, od banke je stigao prijedlog jamstva koje je trebao potpisati Grad, nakon čega su službe Grada ocijenile da je taj prijedlog neprihvatljiv. Dali su kontraprijedloge koji su neprihvatljivi banci, nakon čega je banka odustala od kredita. Došli smo u situaciju da je cijeli program financiranja Hajdukovih obveza došao u pitanje. Mi smo sada u jednoj ozbiljnoj financijskoj krizi. Svi naši modaliteti skidanja suspenzije i plaćanja obveza pali su u vodu na temelju odluke Gradskog vijeća. Ako Grad ne uspije platiti Šibeniku, u subotu se neće moći nastupiti protiv Istre. Pravne službe Grada jamstvo su izmijenile, što je ostalo neprihvatljivo banci, te sada možemo samo špekulirati o tome što je bilo sporno. Mi kao Nadzorni odbor nismo bili involvirani u taj dio. Moram priznati da mi je teško razumjeti što se dogodilo, ali se dogodilo. Sada smo u situaciji da stojimo na pruzi s ugašenim autom, a ususret nam juri vlak koji će nas zgaziti – rekao je Paladino, prenosi Dalmacijanews.com.

Gradonačelnik Kerum zatražio je raspuštanje Nadzornog odbora, no to se može dogoditi samo na Glavnoj skupštini dioničkog društva i to s tri četvrtine  dionica prisutnih dioničara.

– Gotovo je nemoguće da na sljedećoj Skupštini Grad zatraži razrješenje Nadzornog odbora – rekao je predsjednik Skupštine Vinko Radovani.

Inače, Brbić je u dogovoru s Nadzornim odborom još prošlog tjedna u Šibeniku dogovorio modalitet skidanja suspenzije. Dogovoreno je da će Hajduk platiti 3 milijuna kuna, a zadnji sastanak trebao je biti održan večeras. No tada se umiješao Kerum i sve je palo u vodu. Sada će Hajduk ipak platiti 4,5 milijuna kuna.

– Danas poslijepodne trebao je biti održan zadnji sastanak sa Šibenikom, ali ovi posljednji događaji su u potpunosti promijenili strateške ciljeve. Grad je odredio da će iz gradskog proračuna biti podmirene te obveze. Tom se odlukom posuđuje Hajduku novac, a pitanje je kako će vlasnik definirati svoje odnose prema klubu. Klub u zadnje tri godine od Grada nije dobio nikakva sredstva koja bi mu pomogla u premošćivanju problema. Grad u ovom času mora preuzeti još jednu obvezu na sebe, mi smo sa Šibenikom ispregovarali nešto što bi nas u konačnici koštalo nešto manje. Ovako će se platiti više, ali to neće platiti Hajduk nego netko drugi – kaže Paladino.

Bivši predsjednik Hrvoje Maleš zahvalio se svima.

- Svi smo imali istu viziju, svi imamo istu želju a to je veliki Hajduk. Ne osjećam se bivšim ni odbačenim. Mnogo toga bih promijenio, loši potezi koji su ispali takvi, rađeni su u dobroj vjeri. Najviše bih zahvalio vjernim navijačima koji su mi dali podršku. Neki plodovi mog rada će se tek vidjeti, posebice po pitanju omladinske škole. Što se tiče aktualnog stanja, ne bih ga puno komentirao. Svoj rad sam završio još 6. lipnja iako sam u ovom prijelaznom razdoblju radio kao da ću tu ostati još sto godina. Mogu samo poželjeti puno sreće u radu novom predsjedniku, neka bude rezolutan i odriješit kakav je bio u svom dosadašnjem radu. Iza mene ne ostaju nikakvi repovi, s Nadzornim odborom sam se dogovorio u roku od 3 sekunde. Odrekao sam se oko 75 posto ugovora koji me vezivao za Hajduk - kazao je Maleš.

Ključne riječi

Komentara 20

OB
-obrisani-
13:26 19.07.2012.

Ha ha ha, uskokov pouzdanik je obavio posao, znači, od sada pa nadalje, svi će radit pošteNO, ha ha ha.....

I3
ivica-39
13:37 19.07.2012.

kako ti dalmoši ne kuže, da je kerum njihov križ. Boli njega Hajduk. Gubi na svim poljima, kao i njegov kolega bandić.To su ti, koji su hrvatski narod vratili stoljeće unazad. Sad bi gradili križeve, trgove i sl. A koliko se Hrvata moglo roditi, da takovi bageristi nisu upropastili hrvatsko gospodarstvo. Fuj kerum i sl.

Avatar feudalac
feudalac
13:06 19.07.2012.

Ahaahahhaaaa, ihhhiiihiiiii, samo je bilo pitanje vremena kada ce zapoceti otvoreni sukob. Vecinski vlasnik, grad Split, prenio je svoje pravo na izbor NO na ulicne bande. Ali. Kako uvijek postoji ali, to ne znaci da je izgubio pravo da smijenii taj isti NO. Obzirom da nisu osigurali kredit za funkcioniranje kluba trebaju dati ostavku, ovako ispada da su se priklonili Andabaku, manjinskom dionicaru.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije