Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 195
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HTS NAGRADIO NAJBOLJE

Konjuh protiv Ostapenko u četvrtfinalu Praga

Sep 5, 2016; New York, NY, USA; Ana Konjuh of Croatia celebrates after winning match point against Agnieszka Radwanska of Poland (not pictured) on day eight of the 2016 U.S. Open tennis tournament at USTA Billie Jean King National Tennis Center. Konjuh wo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
03.05.2017.
u 22:56

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv Latvijke Jelene Ostapenko koja je u 2. kolu svladala drugu nositeljicu Dankinju Caroline Wozniacki sa 5-7, 6-3, 7-6 (5).

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Pragu, 19-godišnja Dubrovčanka je u 2. kolu svladala dvije godine mlađu Čehinju Marketu Vondrousovu sa 6-4, 7-6 (2) nakon sat i 35 minuta igre.

Nakon prva tri gema meča u kojima niti jedna igračica nije uspjela zadržati svoj servis, Konjuh je izašla s prednosti od 2-1 i to vodstvo uspjela zadržati sve do kraja te dionice igre koju je dobila sa 6-4.

U drugom setu Konjuh je povela sa 5-2 uz dva "breaka" prednosti i izgledalo je kako će rutinski privesti posao kraju protiv 82 pozicije slabije rangirane igračice (Konjuh je 33., a Vondrousova 115. na WTA ljestvici). No, mlada je Čehinja uspjela poravnati na 5-5 pritom spasivši i jednu meč-loptu naše igračice samo da bi joj Konjuh još jednom oduzela servis i kod vodstva 6-5 po treći put servirala za meč. Tada je naša igračica propustila još dvije meč-lopte, ali je u "tie-breaku" ipak uspjela dovršiti posao.

U četvrtfinalu će Konjuh igrati protiv Latvijke Jelene Ostapenko koja je u 2. kolu svladala drugu nositeljicu Dankinju Caroline Wozniacki sa 5-7, 6-3, 7-6 (5).  

HTS nagradio Čilića i Konjuh

U srijedu je u Zagrebu održana redovna Skupština Hrvatskog teniskog saveza na kojoj su dodijeljena priznanja za ostvareno u 2016. Najboljim u seniorskoj konkurenciji tenisača proglašen je Marin Čilić, a kod tenisačica Ana Konjuh.

Kod mlađih juniora nagradu je odnio Dino Prižmić, kod juniorki Noa Krznarić, a kod juniora (od 16 do 18 godina) Duje Ajduković i Lea Bošković. Posebna godišnja priznanja dobili su Davis Cup reprezentacija (finalist tog natjecanja) te reprezentacija do 12 godina, koja je postala europski prvak (Dino Prižmić, Mili Poljičak i Luka Mikrut). Najuspješniji klub opet je Iteam, mladi igrač koji je najviše  napredovao je Nino Serdarušić, a priznanja su dodijeljena i treneru Željku Krajanu, te za poseban doprinos razvoju tenisa Mladenu Tončiću.

Službenim dijelom skupštine dominirala su usvajanja izvještaja za 2016. godinu. Usvojena su izvješća o radu HTS-a, financijsko te izvješća Nadzornog odbora i ovlaštenog revizora. Također, usvojena su izvješća o reviziji HOO-a, Stručnog odbora, Zbora teniskih sudaca i Zbora teniskih trenera.

Na vlastiti zahtjev članstva u Upravnom odboru razriješen je Vladimir Taslidžić te umjesto njega imenovan Krešimir Bubalo, a u Stegovni odbor imenovani su Ivan Karačić i Ljiljana Matuško-Antonić.


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije