Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
WTA turnir

Konjuh i Mrdeža u osmini finala turnira u Bolu, poraz Petre Martić

Tennis - 2015 Aegon Open Nottingham - Day Eight - Nottingham Tennis CentreTeenager Ana Konjuh during the Elena Baltacha Trohpy during the Aegon Open Nottingham tournamentBarrington Coombs Photo: Press Association/PIXSELL
Foto: Press Association/Pixsell
1/5
01.06.2016.
u 23:23

Mrdeža je sa 6:3, 6:4 svladala Ani Mijačiku, a u posljednjem okršaju dana Konjuh je sa 6:1, 6:3 bila bolja od Amerikanke Grace Min

Ana Konjuh i Tereza Mrdeža jedine su hrvatske tenisačice koje su pobjedom zaključile prvi nastup na premijernom izdanju WTA Challenger turnira Bol Open.

Mrdeža je sa 6:3, 6:4 svladala Ani Mijačiku, a u posljednjem dvoboju dana Konjuh je sa 6:1, 6:3 bila bolja od Amerikanke Grace Min.

Mrdeža je u prvom kolu trebala igrati protiv Rebecce Peterson, no Šveđanka je u posljednji tren zbog zubobolje otkazala nastup, pa je umjesto nje uskočila 28-godišnja "sretna gubitnica" Ani Mijačika.

Petra Martić je, pak, izgubila od Slovenke Polone Hercog, koja je slavila rezultatom 6-2, 4-6, 6-1.

- Pripremala sam svoju igru, da igram agresivno , a pola sata prije meča saznala sam pola sata da će mi suparnica biti Ani. Dugo se poznajemo, prijateljice smo, pa je to bio psihički težak meč - rekla je 25-godišnja Mrdeža, koja je trenutno 297. na WTA listi.

Bol joj je tek treći ovogodišnji turnir, jer je početkom sezone bila na operaciji ramena, a nedavno je na Futuresu u Tučepima došla do finala, gdje ju je zaustavila upravo Mijačika. Sada je ishod bio obrnut, nakon što je Mijačika u prvom setu imala dosta problema sa servisom: prvi put ga je zadržala tek pri rezultatu 3:6, 1:0.

- Nadam se da ću uskoro imati kontinuitet, samopouzdanje i formu kakve sam imala prije operacije. Sada se želim koncentrirati na igru i ono što trebam raditi na igralištu. Ako budem igrala kako treniram, bit će i bodova - rekla je Mrdeža, koja je prošle godine došla do 150. mjesta na WTA listi.

- Cilj je ući među sto najboljih - rekla je trenutno 297. igračica svijeta.

Petra Martić je protiv sedme nositeljice Hercog gubila 2:6, 1:3, potom ih je prekinula kiša, a kad su nastavile Slovenka je osvojila još jedan gem i činilo se da je došla vrlo blizu pobjedi.

Međutim, Splićanka je nanizala pet gemova, izborila treći set, no već na njegovu početku izgubila je servis i nije uspjela uzvratiti bivšoj "cimerici" s kojom je mnogo puta zajedno trenirala.

- Poznajemo se jako dobro, znale smo obje što možemo očekivati. Nisam najbolje počela, ona me dosta stiskala i igrala agresivno, nisam se snašla. Kiša mi je jaaaako dobro došla, nakon toga sam 'pustila ruku“ i odlučila diktirati igru forhendom. Mislim da sam to dobro radila. U trećem setu je bila malo iznad mene - rekla je Petra Martić.

Konjuh je bez ikakvih problema opravdala očekivanja protiv Grace Min. Podjednako je dobro servirala i odigravala reterne, pa je Amerikanka tijekom meča samo dvaput zadržala servis.

U četvrtak će Mrdeža u prvom meču dana (11 sati) u osmini finala igrati protiv Belgijke Ysaline Bonaventure, a Konjuh će u drugom meču  nakon 14 sati igrati protiv Turkinje İpek Soylu, koju trenira bivši hrvatski reprezentativac Goran Prpić.

>>Wawrinka i Murray u polufinalu Roland Garrosa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije