Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonio Pintus

Kondicijski trener Reala za VL: Brozović i Modrić imaju nevjerojatan kapacitet izdržljivosti

storyeditor/2022-09-22/AntonioPintus1_pxl_spo_220922.jpg
23.09.2022.
u 13:58

Jedan od najboljih svjetskih kondicijskih trenera otkriva kako ga fasciniraju Modrić i Brozović.

Ako se pitate tko je zaslužan za to što su nogometaši Reala u protekloj sezoni prepolovili broj ozljeda u odnosu na prethodnu sezonu (sa 60 na 30), jedan od odgovora, uz medicinsku službu, zove se Antonio Pintus, 59-godišnji Talijan na mjestu glavnoga kondicijskog trenera slavnoga kluba.

Prije no što se priključio Realu, talijanski stručnjak (koji osim sportskog fakulteta ima i završenu školu za fizioterapeuta) radio je u Juventusu, Udineseu, West Hamu, Chelseaju, Monacu, Marseilleu i Interu.

– U nogometu sam od 1986. godine. Radio sam s 20 vrhunskih trenera u 13 različitih klubova i mogu vam reći da uvijek ostanem iznenađen tjelesnim predispozicijama hrvatskih nogometaša. A radio sam sa Stanićem, Kovačićem, Modrićem, Brozovićem i Perišićem.

22.09.2022., stadion Maksimir, Zagreb - UEFA Liga Nacija, Liga A, skupina 1, 5. kolo, Hrvatska - Danska. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U dijelu svog predavanja na zagrebačkom sportsko-medicinskom simpoziju Pintus se dotakao Marcela Brozovića, s kojim je radio u Interu.

– Za nogometaše je važno da imaju uravnotežen anaerobni i aerobni prag, a među onima s iznimnim aerobnim pragom jesu Modrić i Brozović. Marcelo može trčati i 14 kilometara na utakmici i on je izrazito aerobni tip. S druge strane, imate i igrače koji su više anaerobni, sprinterski tipovi, a to vam je Realov Brazilac Vinicius.

Jedna od Pintusovih omiljenih vježbi izdržljivosti je relativno brzo trčanje uz skraćivanje vremena za oporavak.

– Kada krenete trčati dionicu 18 kilometara na sat i ako vam igraču treba 18 sekundi za oporavak, to nije dobro. Moj je cilj da ih spustim na dvije sekunde, da su u tako kratkom roku u stanju oporaviti se. A to mogu, recimo, Brozović ili pak Realov Urugvajac Valverde – otkrio je kondicijski trener. 

>> Pogledajte: Ovo što radi Luka Modrić je nevjerojatno, a uskoro će napuniti 37 godina

Komentara 3

Avatar southman
southman
14:28 23.09.2022.

Oporaviti se nakon polusprinta u roku od dvije sekunde možeš jednom ili dvaput. Treći put će ti trebati 20 sekundi. Osim ako nisi moderni maratonac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije