Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Košarkaška Euroliga

Konačno! Zagreb protiv Žalgirisa do povijesne europske pobjede

'22.09.2011., Zagreb - Kosarkaski centar Drazen Petrovic, Kup Drazena Petrovica. Finalna utakmica, KK Cedevita - KK Zagreb. Ivan Opacak, Kruno Simon.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
'Marko Lukunic/PIXSELL'
16.11.2011.
u 22:48

Junak dvoboja bio je Heytvelt koji je u zadnjem napadu gostiju ukrao loptu Sonnyju Weemsu.

Košarkaši Zagreba u petom su kolu Eurolige upisali prvu, povijesnu euroligašku pobjedu. Na domaćem su parketu svladali litavski Žalgiris 80:78, te sada nakon pet kola imaju omjer pobjeda i poraza 1-4, baš kao i njihovi večerašnji suparnici.

Najbolji pojedinac u redovima mrava bio je Krunoslav Simon sa 22 koša, 4 skoka i 3 asistencije, no junak dvoboja bio je Amerikanac Josh Heytvelt. Ne samo zbog 17 koševa (drugi strijelac momčadi) i 11 skokova, već i zbog toga što je u zadnjem napadu gostiju, pri rezultatu 79:78 za Zagreb, ukrao loptu Sonnyju Weemsu.

Inače, ni ova utakmica nije mogla proći bez velikih crnih rupa u igri Zagreba. Nakon što su 2:09 minuta do kraja prve četvrtine gubili 16:20, mravi su zabili 11 koševa u nizu, odnosno napravili seriju od 18:2 u sedam minuta za 34:22. No, pri vodstvu 40:25 (najveće vodstvo na utakmici), primaju 11 koševa u nizu i na poluvrijeme odlaze sa samo 40:36.

Bolje nije bilo ni u trećoj četvrtini. Nakon što su preko Kasuna poveli 42:36 (8:35 do kraja treće), zagrebaši su u sljedeće tri minute primili devet, a nisu dali ni jedan koš pa su gosti došli u vodstvo.

Ono je bilo najveće 34 sekunde prije kraja treće kad su imali +6, no Zagreb u zadnju dionicu ulazi samo sa tri koša zaostatka (57:60). Ubrzo i preokreće, nakon čega se igra manje-više koš za koš. Do dramatične završnice i pobjede mrava.

Dodajmo da je kod gostiju Marko Popović u 20 minuta zabio 11 koševa.

Ključne riječi

Komentara 1

XY
xyxyxy
22:58 16.11.2011.

Nakon debakla Cibone i Cedevite, ovo djeluje kao znanstvena fantastika. Bravo Zagrebu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije