Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVIJEK ZANIMLJIVA PREMIER LEAGUEA

Kolo puno preokreta, utrka za Ligu prvaka i dalje se nastavlja

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester United
Adrian Dennis/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
13.04.2021.
u 17:29

Ekipa Marcela Bielse opet je pokazala zašto su u narodu toliko voljeni, jer igraju srcem i uvijek daju maksimum...

Završilo je još jedno kolo po mnogim nogometnim stručnjacima najzanimljivije lige petice, engleskog Premiershipa
Iako se već pretpostavlja da će novi prvak biti Manchester City, upravo su oni doživjeli novi poraz od kluba koji je nakon 15 godina ponovno se našao u Premier League. Posljednje plasirani Sheffield United na domaćem terenu nije uspio iznenaditi Arsenal, ali krenimo redom.

Ovo 31. kolo započelo je dvobojem Fulhama i Wolverhamptona. Fulham je išao po pobjedu jer se još uvijek nalaze na 18. mjestu, mjestu koje ih vodi u Championship. Nakon što su u 27. kolu pobijedili na Anfieldu nanizali su tri poraza u nizu, a u utakmici protiv Wolvesa kada su mislili da barem imaju bod spremljen u džepu, u 92. minuti pojavio se Adama Traore kojemu je ovo bio prvi ligaški gol ove sezone.

Novi poraz Cityja

Subotu su otvorili građani protiv Leedsa. Momčad Pepa Guardiole na poluvremenu je gubila 0:1, ali i imala igrača više. Uspjeli su izjednačiti, ali u sudačkoj nadoknadi pojavio se kao i pri prvom pogotku Stuart Dallas i pogodio za konačnih 1:2 i pobjedu Leedsa. 
Ekipa Marcela Bielse opet je pokazala zašto su u narodu toliko voljeni, jer igraju srcem i uvijek daju maksimum. Statistika je bila golemo na strani Cityja, ali Leeds je ovom pobjedom još jednom dokazao o kakvom se klubu radi. 
Spomenimo, u njihovoj prvoj utakmici ove sezone, završilo je neriješeno.

Još jednu poslasticu subotnjeg popodneva pružili su nam Liverpool i Aston Villa. Redsi su se htjeli osvetiti nakon što su na samom početku sezone izgubili 7:2, a osvetu su i dobili. Villa je vodila na poluvremenu, ali u 57. minuti Salah zabija za izjednačenje, 
a konačnih 2:1 postavlja Alexander-Arnold u 91. minuti utakmice i ostavlja igrače Jurgena Klopa u borbi za Ligu prvaka. 

Za kraj subote, Chelsea je na Selhurst Parku pobijedio domaćina, Crystal Palacea rutinski s 1:4. Blistali su Pulišić s dva pogotka te Havertz s jednim pogotkom i asistencijom. Pogodak za domaćine postigao je Christian Benteke. Chelsea se trenutno nalazi na petom mjestu koje vodi u Europsku ligu.

Nedjelja je započela dvobojem s kraja ljestvice, odnosno 16. plasiranog Burnleya i 17. plasiranog Newcastlea. Burnley je vodio do 59. minute, ali u samo pet minuta rezultat se okreće i čudesni Saint-Maximin postavlja rezultat 1:2 koji se do kraja utakmice nije mijenjao. Ovo je bila važna pobjeda Newcastlea koji sada bježi Fulhamu za šest bodova koji se trenutno nalazi u zoni ispadanja.

Jesse Lingard nastavlja svoju dominaciju

Pravi derbi ponudili su nam West Ham i Leicester City. Čekićari koji ove sezone igraju krasan nogomet uzeli su tri boda i ostali u sjajnoj utrci za Ligu prvaka. Ponovno je spektakularnu utakmicu odigrao Jesse Lingard koji se preporodio otkako je otišao iz Uniteda. U devet odigranih utakmica ima osam pogodaka i četiri asistencije. Lester je unatoč porazu ostao za jedan bod ispred West Hama i još uvijek drži treću poziciju.

Nakon što je prva utakmica završila sa šest pogodaka u mreži Davida De Gea, Crveni vragovi uzvratili su pobjedom i sa 1:3 pobijedili Tottenham u najiščekivanijoj utakmici ovog kola. Mourinhova momčad vodila je na poluvremenu, ali United je preokrenuo rezultat golovima Freda, Cavanija i Greenwooda. Tottenham je ostao na sedmoj poziciji s 49. bodova.

Arsenal je lako došao do tri boda u utakmici protiv posljednje plasiranog Sheffield Uniteda rezultatom 0:3. Pogotke za Topnike postigli su Lacazette (33. i 85. minuta) te Martinelli u 71. minuti. Sheffield je tako ostao na dnu ljestvice s mizernih 14 bodova. 

WBA se budi? Mogu li izbjeći zonu ispadanja...

U nedjelju su odigrana zadnja dva dvoboja 31. kola. WBA je ugostio Southampton i drugom uzastopnom pobjedom pokazao da se možda budi. No je li prekasno? Trenutno su i dalje na 19. mjestu s 24 boda, osam manje od 17. pozicije koja ih ostavlja u prvoj ligi. 

Jedinu izjednačenu utakmicu u ovom kolu dobili smo tek na samom kraju. Brighton i Everton odigrali su 0:0.

Možemo zaključiti da se utrka za Ligu prvaka i Europsku ligu i dalje vodi s obzirom da je samo osam bodova razlike između trećeplasiranog Leicestera i osmoplasiranog Evertona koji ima i utakmicu manje. Na dnu ljestvice možemo se nadati iznenađenju WBA ili Fulhama, ali svoju kartu prema Championshipu Sheffield je već davno osigurao.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije