Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najveći Grand Slam

Koliko znate o Wimbledonu provjerite u našem kvizu!

Goran Ivanišević, Wimbledon
Foto: Press Association/Pixsell
04.07.2017.
u 11:39

Turnir su osvajali i modni dizajneri, no Ivaniševićevo je čudo najveće

Ovaj tjedan počeo je najveći Grand Slam turnir – Wimbledon. Provjerite svoje znanje o njemu i zabavite se u našem kvizu. Točni su odgovori na dnu članka.

1. Wimbledon je najstariji teniski Grand Slam. Koje je godine održan prvi put?

a) 1877.

b) 1888.

c) 1897.

2. Goran Ivanišević 2001. senzacionalno osvojio je Wimbledon i to nakon što je za turnir dobio pozivnicu. Na kojem je mjestu ATP liste bio Goran kada je osvojio Wimbledon?

a) 98.

b) 113.

c) 125.

3. Koji od ovih Hrvata nikada nije bio u polufinalu Wimbledona u seniorskoj konkurenciji?

a) Ivan Ljubičić

b) Nikola Pilić

c) Franjo Punčec

4. Pete Sampras i Roger Federer rekorderi su po broju naslova u pojedinačnoj muškoj konkurenciji u Wimbledonu. Koliko su ih osvojili? 


a) šest

b) sedam

c) osam

5. Martina Hingis najmlađa je osvajačica Wimbledona u tzv. open eri, a 1997. imala je samo 16 godina i devet mjeseci. A tko je najmlađi pobjednik, sa 17 godina i 7 mjeseci?

a) Andre Agassi

b) Pete Sampras

c) Boris Becker

6. Wimbledon su osvajali i tenisači koji su kasnije postali poznati modni dizajneri. Koji od ove trojice igrača nikada nije osvojio londonski Grand Slam?

a) Rene Lacoste

b) Fred Perry

c) Tommy Hilfiger

7. Wimbledon ove godine ima rekordan nagradni fond od 31,6 milijuna funti. Koliko će dobiti pobjednici u pojedinačnoj muškoj i ženskoj konkurenciji?


a) 1,8 milijuna funti

b) 2,2 milijuna funti

c) 2,6 milijuna funti

8. Zaštitni znak Wimbledona je i sokol koji s terena tjera golubove. Kako se on zove?


a) Rufus

b) Fred

c) Andrew

9. Čehinja Martina Navratilova apsolutna je rekorderka Wimbledona s čak 20 naslova (devet puta pojedinačno, sedam puta u ženskom te četiri puta u mješovitom paru). Prvi put osvojila je Wimbledon s 19 godina, a posljednji put sa:


a) 40 godina

b) 43 godine

c) 46 godina

10. U ženskoj je konkurenciji naslov u Wimbledonu prošle godine slavila:


a) Serena Williams

b) Simone Halep

c) Angelique Kerber     

Točni odgovori: 1. a, 2. c, 3. a, 4. b, 5. c, 6. c, 7. b, 8. a, 9. c, 10. a

Komentara 6

Avatar Ironman0105
Ironman0105
14:03 04.07.2017.

znam dovoljno da mogu reci da turnir u All England Club-u nije Grand Slam turnir, jer takovo nesto, osim u vecernjem, na svijetu ne postoji. Doticni turnir je tzv ?\"major" turnir, a Grand slam je titula koju osvaja igrac koji je pobijedio na sva cetiri major turnira u tekucoj godini. Dosad je to uspjeli u muskoj konkurenciji tek dvojici tenisaca, od ceka R. Laveru cak dvaput.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije