Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski kup

Kolega nakon skijanja želi biti liječnik, a Vukelić biznismen

Ivica Kostelić i hrvatski skijaši
Foto: Jurica Galoić/Pixsell
1/14
05.01.2017.
u 13:17

– Ivica mi puno pomaže. Treniram s njim i ljeti i zimi. Puno mi znače njegovi savjeti. Odličan je prijatelj i dobro se slažemo.

Nakon slaloma skijašica, na Sljemenu kao da se ništa nije dogodilo. Iako je kraljica okrunjena, sve je “resetirano” i Crveni spust spreman je za svoga kralja, odnosno onoga koji uspije doći do cilja, jer djevojke su se dosta namučile.

Čak 30 njih nije završilo utrku, tako da će uspjeh biti i sam prolazak kroz ciljnu ravninu, ali kruna na kraju dobar je motiv. Hrvatski su predstavnici za utrku skijaša brojni, čak će se šestorica njih, predvođeni Ivicom Kostelićem, boriti danas za što bolji rezultat (prva vožnja u 14.45, druga u 18 sati). Budućnost hrvatskog skijanja osigurala je startne brojeve, a Ivica im je uzor, za njih nešto najveće.

– Ivica mi puno pomaže. Treniram s njim i ljeti i zimi. Puno mi znače njegovi savjeti. Odličan je prijatelj i dobro se slažemo. Uzor mi je i kao čovjek i kao sportaš – rekao je Elias Kolega (20) nadajući se dobrom nastupu. Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Sočiju prošle godine osvojio je broncu.

– Puno treniram, čak bih se usudio reći puno više od ostalih reprezentacija. I jako sam samouvjeren na utrkama. Ne sumnjam da bih mogao daleko dogurati. Prije utrke neko vrijeme vizualiziram stazu, ali neposredno prije starta isključim se iz svega ostaloga – objašnjava Kolega, kojemu je sada u glavi skijanje, ali planovi za budućnost su mu širi.

– Dosta je teško pratiti taj ritam, ali fakultet namjeravam završiti. Sada kada se bavim profesionalno sportom, neću stići, ali jednog dana želim biti liječnik – zaključuje Elias, poznat i po nadimku Vanilija.

Na juniorskom SP-u u Sočiju uz Kolegu je lani na postolju stajao i Istok Rodeš (20), ali sa zlatom oko vrata. Juniore je uspio svladati, a sada će pravi test imati protiv “velikih” dečki. Ipak se sljemenskom stazom spušta i favorit Marcel Hirscher, ali i ostala elitna ekipa. No, tu su i ostali naši dečki. Matej Vidović (23), prvak Hrvatske u slalomu, Crvenim spustom skijat će četvrti put. Tu je i William Vukelić (18) koji je 2013. bio pobjednik natjecanja svjetskih skijaških nada te Filip Zubčić (23) koji će na Sljemenu pokušati osvojiti još koji bod.

– Namjeravam se skijanjem baviti sljedećih 10-20 godina, za sada me ne zanima ništa drugo – kaže Filip koji priznaje da je i pomalo praznovjeran kada su natjecanja u pitanju.

– Imam neke svoje rituale, ali o tome ne volim govoriti. Svi ih imaju, oni koji kažu da nemaju – lažu, ali mogu reći da se prije utrke opuštam razgovorom. Nisam tip koji šuti, uvijek je neka zafrkancija, ali kada dođem na start potpuno se usredotočim na utrku – objašnjava trenutačno drugo ime naše skijaške reprezentacije.

Najmlađi od njih šestorice je Riječanin Vukelić koji završava riječku 1. gimnaziju, a nakon toga osim skijanja volio bi se vidjeti i u biznisu. No, kaže kako je sada usredotočen samo na utrku.

– Treninzi su jako naporni i oduzimaju ne samo sate nego i dane. Po 200 dana odsutan sam od kuće, ali isplati se – kaže William koji je siguran da će ih bodriti dosta navijača.

– Bit će na utrci moji prijatelji, roditelji, domaća publika i odlična atmosfera – zaključio je Vukelić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije