Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUT DO VRHA Nakon deset kola Barcelona je vodeća na ljestvici i osigurala je drugi krug Lige prvaka

Koja je tajna Barcina uzdizanja?

11.11.2008.
u 10:50

Real Madrid prošle je godine na kraju prvenstva imao 18 bodova prednosti pred Barcelonom. Katalonci su djelovali vrlo loše, Samuel Eto'o i Ronaldinho htjeli su napustiti klub, Thierry Henry borio se za minutažu, Franka Rijkaarda nitko nije slušao.

Uspjeli su u Barceloni zadržati Eto'oa, a potrebe za ostankom Rijkaarda i Ronaldinha nije bilo. Novog čovjeka za klupu pronašli su u svome dvorištu. Pep Guardiola vodio je prošle sezone B momčad i bio je u odličnom odnosu s navijačima. Barcine čelnike jedino je mučilo njegovo neiskustvo.

Nakon samo deset kola Primere ušutkao je sve kritičare, iako nije dobro krenuo, samo bod nakon prva dva kola. U sljedećih osam utakmica, osam pobjeda, 34 zabijena gola u prvenstvu i prvo mjesto na ljestvici. Posljednji je na Camp Nou pao Valladolid sa 6:0. Junak utakmice bio je Samuel Eto'o sa četiri gola. Čovjek koji je bio vrlo blizu napuštanja katalonskog ponosa sada je glavna uzdanica Guardiole.

Pravu priliku napokon je dobio i Henry i stoga ne treba čuditi da je Barcelona već nakon četiri kola osigurala drugi krug Lige prvaka, da je nakon deset kola vodeća momčad Primere i da su prvi nakon 50 godina uspjeli zabiti 34 gola u prvih deset godina.

Sve to uspio je napraviti Pep Guardiola. Svi mu skidaju kapu, pa tako i veliki Johan Cruyff. P - Ljudi kao Pep sve žele učiniti da navijači uživaju u igri i sve što je dobio natrag je veliki bonus. Nije to samo dobivanje utakmica, to je nešto drugo. I to je ono što vas čini ponosnima - zaključio je Cruyff.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije