Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAT ZA MJESTO PREDSJEDNIKA

Aco Petrović: Nemam povjerenja u ljude iz Cedevite koji su se pokušali ušuljati u Draženov dom i izbaciti Cibonu

Lovrić Petrović
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
10.11.2016.
u 20:16

Po našem mišljenju, najbolje bi bilo da Vranković bude predsjednik, a po rezultatskoj logici da Petrović nastavi posao izbornika, no to je, bojimo se, nemoguće jer su među njima dvojicom popucali mostovi prijateljstva.

Počela je utrka za novog čelnog čovjeka Hrvatskog košarkaškog saveza u kojoj će Cibona imati svog favorita (Ivica Lovrić) i u kojoj Cedevita zasad traži izbornu opciju kojoj se prikloniti. A jedina javno deklarirana opcija zasad je Stojko Vranković, premda nas neki uvjeravaju da bi se u toj priči mogli pojaviti i dugogodišnji član UO HKS-a Robert Škifić (koji se dvoumi), ali i dosadašnji predsjednik Ivan Šuker, ali samo tako da on ostane jedino preostalo rješenje ako ni Vranković ni Lovrić ne budu mogli biti birani zbog tzv. Radićeva statuta. A taj statut, zidinama utvrđen, s odredbom kakvu mnogi drugi nacionalni savezi uopće nemaju, izmislio je Šukerov prethodnik Danko Radić kako bi se zaštitio od bilo kakvih “upada sa strane” pa tako i od “upada” legenda hrvatske košarke kao što su Kukoč, Rađa, Vranković... A odredba kaže da se kandidirati za predsjednika može samo izvorni član Skupštine.

Žele promijeniti dnevni red

Da bi tome doskočili, Vrankovićevi pristaše pokušat će promijeniti dnevni red pa tu izmjenu Statuta staviti kao prvu točku, pa će se već po (ne)odobravanju tog prijedloga ponešto znati o smjeru te izborne priče. Doduše, na nečemu takvom inzistirat će i Lovrićevi zagovornici jer ni on nije izvorni član Skupštine, već je naknadno uvršten, a među osam predstavnika Zagrebačkog košarkaškog saveza uvrstio ga je ovih dana njegov predsjednik Aleksandar Petrović. A zašto među tih osam nema nikoga iz redova prvaka države, Petrović ovako objašnjava:

Nemam povjerenja u ljude iz Cedevite koji su se proteklih godina na mala vrata pokušavali ušuljati u Draženov dom i istisnuti Cibonu.

A Cibonin izvršni dopredsjednik ne skriva da traži predsjednika koji će njega ostaviti na mjestu izbornika reprezentacije.

– Zašto bih podržao nekoga tko će me odbaciti kao izbornika. Osim toga, Lovrić može “očistiti” većinu od onih 80 posto dugova koje HKS trenutačno ima.

A riječ je o oko 2,5 milijuna kuna koje je zablokirao zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što se, tijekom zagrebačkog Eurobasketa, posvađao s dosadašnjim predsjednikom HKS-a Ivanom Šukerom. Tko god se pojavi kao kandidat za predsjednika, neće biti takvoga moralnog profila kao Stojko Vranković jer ga političari ne mogu pridobiti po prirodi svog posla. Stojko možda nema menadžerskih vrlina, ali ima karizmu uz pomoć koje može biti dobar vođa, posebice ako se okruži kvalitetnim ljudima na dužnostima glavnog tajnika, stručnog tajnika te povjerenika za natjecanje i povjerenika za suđenje.

Kompromis je nemoguć

Po našem mišljenju, najbolje bi bilo da Vranković bude predsjednik, a po rezultatskoj logici da Petrović nastavi posao izbornika, no to je, bojimo se, nemoguće jer su među njima dvojicom popucali mostovi prijateljstva. Premda ni Stojko nije savršeni kandidat, on ima najviše izgleda da pomiri dvije strane i izvuće hrvatsku košarku iz kaljuže suprotstavljenosti radi osobnih interesa. A zaista je žalosno da hrvatska košarka ni tri mjeseca nakon olimpijske euforije ponovo živi u žabokrečini.

Inače, prvi posao novog predsjednika HKS-a bit će da odgovori Fibi na novo prijeteće pismo u kojem se traži da HKS suspendira klub koji igra u Euroliginu Eurokupu, a to je u našem slučaju Cedevita. A za to će imati samo pet dana jer su izbori 19. studenoga, a krajnji rok za odgovor Fibi na ponovoljeno pitanje što smo poduzeli je 25. studenoga. 

>> Tjednik Max! i sport Večernjeg lista pratite i na Facebooku

Komentara 4

Avatar comandante
comandante
08:23 11.11.2016.

paranoja čovjeka koji je radio u Cedeviti i rušio Cibonu te se sudio i naplatio sve kamate, sada svojata dvoranu napravljenu za Univerzijadu

Avatar comandante
comandante
23:35 10.11.2016.

samo brišite komentare... zašto uopće pišete?

DF
don fluid
09:41 11.11.2016.

Nakon rezultatskih uspjeha ovog ljeta ponadao sam se da je hrvatska košarka napokon na putu povratka u svjetki vrh. Ali kada vidim što se sada zbiva jasno je da još dublje tonemo u septičku jamu. Svaka čast Aci na ovom ljetu, ali njegovo ponašanje i djelovanje je izvan svake kontrole, vjerodostojnosti i morala. Njegov prijedlog da krajnje iskompromintiran lik kao što je Ivica Lovrić bude predsjednik savaza je dno dna.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije