Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Union Olimpija slavila 71:63

Kobna završnica treće četvrtine za Cibonu

Cibona, Marin Rozić
Sanjin Strukić/Pixsell
06.12.2009.
u 21:58

Uraganski kraj treće četvrtine bio je dovoljan košarkašima ljubljanske Olimpije da stvore dovoljnu prednost i dođu do pobjede (71:63) protiv Cibone u 11. kolu NLB lige.

Ubačaji Tomislava Zubčića i Jamonta Gordona nakon odmora držali su nadu cibosa kako mogu uzeti bodove i u Ljubljani, bili su na samo minus jedan (47:46 u 28. minuti).

Tada loptu i stvari u svoje ruke uzima mladi razigravač ljubljanskog sastava Jaka Klobučar te s ubačenom tricom, a zatim i dobrim razigravanjem svoje momčadi odvodi Olimpiju na 60:48 s koliko se ušlo u posljednju dionicu.

Kada je Bečirović položio za najviših plus 14 (64:50), činilo se da će momčad Velimira Perasovića potpisati kapitulaciju. Vukovi nisu tako mislili već su na krilima Marka Tomasa i Marina Rozića kreirali seriju 13:3 te tricom Roberta Trohe na ulasku u posljednju minutu stigli na 67:63.

Energetsko trošenje na ganjanje rezultatskog minusa onemogućilo je potpuni preokret pa je Union Olimpiji u posljednjoj minuti preostalo tek potvrditi pobjedu s linije slobodnih bacanja za konačnih plus osam.

Najbolji strijelac Cibone i u ovom susretu bio je Tomas sa 17 poena (2/6 za dva, 0/3 za tri poena, 13/14 slobodna bacanja). Raspoložen je bio i Lukša Andrić sa 14 poena (6/9 za dva poena, devet skokova), dok su dvoznamenkasti bili i Gordon (12 poena) te Rozić (10 poena).

Kod ujednačene Olimpije Bečirović je ubacio 12, Golubović 11, a Aleksandrov 10 poena. U 12. kolu Cibona dočekuje Radnički, a prije toga u šestom kolu Eurolige dočekuje moćnu Barcelonu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije