Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SJAJna forma

Knez Subašić lovi Ruffiera: 703 minute čuva svoju mrežu netaknutom

28.05.2014., Austrija, Bad Tatzmannsdorf -  Popodnevni trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci Svjetskog prvenstva 2014 u Brazilu. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
19.01.2015.
u 08:15

Danijel je danas u Francuskoj nesavladiv, a jednom je u Kranjčevićevoj od Ćirina Zagreba primio sedam komada

Ne posustaje sjajni vratar hrvatske reprezentacije Danijel Subašić (30) na golu Monaca. Nakon što je u Ligi prvaka ostao samo na jednom primljenom pogotku u šest nastupa (zabio mu je samo Talisca iz Benfice), Zadranin je dosegnuo i brojku od čak 611 minuta bez primljenoga pogotka u francuskom prvenstvu, što mu je najbolji učinak otkad je 2012. godine stigao u Kneževinu.

Princ voli Subašića

Subašić nije savladan u posljednjih šest utakmica prvenstva, još od 29. studenoga 2014. godine, kada je u Rennesu primio dva komada.

Od tada je redom zaustavljao napadače Lensa, Toulousea, Marseillea, Metza, Bordeauxa i Nantesa. U tom nizu imao je i jedan obranjeni jedanaesterac, protiv Lensa. Danijel, uz vratara St. Etiennea Ruffiera, jedini ima dva obranjena kaznena udarca ove sezone. I upravo je Ruffierov učinak od 703 minute bez primljenog gola ove sezone ono što sada ganja Subašić.

Hrvatska reprezentacija upravo je u Francuskoj, prije dolaska Subašića, imala jedinoga važnog vratara u ligama Petice.

Vedran Runje briljirao je u dresu Marseillea, s kojim je igrao i Ligu prvaka, dok je s Lensom ispao iz lige pa se odmah i vratio. I Subašić je imao sličan put. Naime, i on je u Monaco stigao kada je klub iz Kneževine bio drugoligaš. Runje je imao 187 nastupa u francuskoj ligi, Subašić je tek na 55. Ali pečat je već ostavio i s pet milijuna eura tržišne vrijednosti jedan je od najcjenjenijih vratara u Francuskoj. Nedavno je izjavio kako bi želio do kraja karijere ostati u Monacu. Uostalom, princ Albert, veliki navijač Monaca, obožava našega vratara, skromnoga, samozatajnoga dečka koji ispod dresa nosi majicu s likom pokojnoga prijatelja Hrvoja Ćustića, navija za Hajduk i KK Zadar.

I nastavak je dobre tradicije Zadrana u hrvatskoj reprezentaciji nakon Dade Prše i Luke Modrića.

Zanimljivo, osim rekorda u Ligi prvaka i 611 minuta nesavladivosti u Le Championnatu, u Danijelovoj biografiji pronašli smo i jednu – sedmicu. U mladim danima, dok je branio u Zadru, u Kranjčevićevoj je u prosincu 2007. izgubio čak sa 2:7. Izbušili su ga Brkljača, Ibričić, Lovrek i društvo.

Bokšić najbolji strijelac

Kad smo već kod rekorda, najdulji niz bez primljenoga pogotka u francuskoj ligi datira iz sezone 1992./1993. kada je vratar Bordeauxa Gaetan Huard bio nesavladan čak 1176 minuta. U toj sezoni najbolji strijelac francuskog prvenstva bio je Alen Bokšić. U sezoni 2013./2014. vratar Lillea Vincent Eneyama imao je niz od 1062 minute bez lopte u mreži.

Danijela Subašića sada s Monacom čeka gostovanje kod Lillea, potom mu dolazi vodeći Lyon, zatim gostuje kod Guingampa...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije