Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FINALE KUPA

Klupski ženski rukomet sjena je zlatnih vremena

25.05.2014., Dom sportova, Zagreb - Finale kupa Hrvatske u rukometu za zene izmedju RK Lokomotiva i RK Podravka Vegeta.  Photo: Luka Stanzl/PIXSELL
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
1/5
14.05.2016.
u 00:30

– Klubovi imaju sve manje novca, sve malo bolje igračice odmah odlaze u inozemstvo – rekao je Nenad Šoštarić, trener s kojim je hrvatska ženska reprezentacija postigla najbolji plasman u povijesti na velikim natjecanjima – peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 1997. godine.

Rukometašice Podravke Vegete i Zameta igrat će danas u finalu Hrvatskog kupa u Umagu (18.15 sati). Nekad davno u toj utakmici ne bi bilo neizvjesnosti jer je Podravka uvijek bila puno jača od svih svojih suparnika. No, u posljednjih nekoliko godina ni “kokice” više nisu “prave” pa Zamet, koji trenira Adrijana Prosenjak, nekadašnja sjajna vratarka zagrebačke Lokomotive i hrvatske reprezentacije, ima veliku priliku za osvajanje trofeja.

U polufinalnim susretima, u kojima je Podravka pobijedila Lokomotivu (23:17), a Zamet bio bolji do Zeline (34:18) vidjeli smo uglavnom igračice koje danas igraju za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Hrvatske i tek pokoju seniorsku reprezentativku (Kapitanović, Nikšić, Krsnik, Mičijević). A prije dvadeset godina Podravka je osvojila Kup prvakinja, a Lokomotiva igrala u finalu Kupa kupova. U tim klubovima tada su igrale velike svjetske igračice – Petika, Krajnović, Hasagić, Mihoci, Tirca, Maljko, Cozma u Podravci, odnosno Prosenjak, Bubalo, Baković, Bilobrk, Čuljak, Horvat, Milić, Lulić, Mitrović, Tuđa u Lokomotivi.

Još do prije četiri godine u Podravci su bile Marta Žderić (danas prva vratarka Budućnosti), Andrea Čović (Vardar), Anita Gaće (Rusija), Sanja Damnjanović (Vardar), Vesna Milanović-Litre (Krim), Miranda Tatari (prestala igrati), Nikica Pušić (prestala igrati), a u Lokomotivi Dora Krsnik (Podravka), Katarina Ježić (Baia Mare), Nataša Janković (Turska), Sonja Bašić (Francuska), Žana Čović (Njemačka).

– Klubovi imaju sve manje novca, sve malo bolje igračice odmah odlaze u inozemstvo – rekao je Nenad Šoštarić, trener s kojim je hrvatska ženska reprezentacija postigla najbolji plasman u povijesti na velikim natjecanjima – peto mjesto na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 1997. godine. 

>> Kokice i lokosice nekad su igrale za europske trofeje

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije