Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Karl-Heinz Rummenigge:

Klubovi će tražiti kompenzaciju ako SP u Kataru bude na zimu

'20.10.2012, Espirt Arena, Duesseldorf, GER, 1. FBL, Fortuna D?sseldorf vs FC Bayern Muenchen, im Bild Karl-Heinz Rummenigge (Vorstandsvorsitzender Muenchen)  Foto © nph / Mueller *** Local Caption **
08.10.2014.
u 23:00

- Klubovi ne mogu pokriti taj trošak. Nismo spremni to platiti i to se mora Fifi dati do znanja - rekao je Rummenigge.

Krovna nogometna organizacija (FIFA) razmatra mogućnost pomicanja Svjetskog prvenstva 2022. godine s tradicionalnog ljetnog terminana zimske mjesece zbog ekstremnih temperatura u Kataru, kad je u većini europskih liga u tijeku natjecanje. Naravno da su čelnici klubova gnjevni.

Karl-Heinz Rummenigge, predsjednik Europskog klupskog udruženja (ECA) i čelnik Bayerna, najavio je da će u tom slučaju klubovi tražiti financijske kompenzacije.

- Spremni smo razgovarati o pomicanju prvenstva pod jednim uvjetom - da ne bude štete klupskom nogometu jer će pomicanje s ljeta na studeni ili siječanja utjecati na naše poslovne odnose - rekao je Rummenigge i nastavio:

- Klubovi ne mogu pokriti taj trošak. Nismo spremni to platiti i to se mora Fifi dati do znanja, da treba dobru volju klubova ili nismo spremni razgovarati. Činjenica je da je 76 posto svih igrača sa dva posljednja svjetska prvenstva bilo ugovorno vezano za europske klubove.

>> Katar za 3,7 milijuna eura mita 'kupio' SP 2022.?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije