Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROLIGA Košarkaši Cibone pobijedili Le Mans sa 89:70

Klub ih teško prati, no vukovi još grizu

16.12.2008.
u 11:00

U utakmici koje se trener Velimir Perasović bojao Cibona je izborila petu euroligašku pobjedu. Vukovi su sinoć nadjačali Le Mans (89:70) i s omjerom 5-2 zadržali mjesto pri vrhu skupine. Dani koji su utakmici prethodili bili su napeti. Kapetan Prkačin je čak ponudio svoju kapetansku vrpcu.

Digli kredit za plaće
Kao spona s trenerom i Upravom Prka je bio svjedok nezadovoljstva suigrača i više nije imao želje prenositi neispunjena obećanja, a novac nikako da se pojavi na računima. A baš je Prka pokazao da za njega igranje u Ciboni znači više od unosnog ugovora. Uostalom, i protiv Le Mansa je igrao pod blokadom zbog bolova u stopalu na koje ujutro nije mogao ni stati.

U takvim okolnostima Perasoviću nije bilo lako motivirati igrače da igraju svoju žestoku obranu. Osim iskupljenika Marshalla, koji igra samo Euroligu, većina cibosa prvo je poluvrijeme igrala onako kako je i plaćena (od četiri do jučer su dobili samo jednu plaću). U nastavku utakmice igrali su obranu kao da su dobili tri plaće unaprijed. Klub je digao veliki kredit (oko 20 milijuna kuna) pa je već u srijedu igračima nešto kapnulo.

Uništio nas je Marshall
I dok je Perasović bio sretan što je na čelu družine karakternih igrača, gostujući trener Jackson je očajavao. Žalio se da mu momčad sve slabije igra obranu:

- Marshall je nevjerojatno talentiran i kada mu date prostora i ne zaustavite ga, fizički on vas uništi.

Premda je odličan bio i Calloway (18 koševa), a Rozić i Vukušić na visokoj razini, domaći trener molio je novinare da ne traže od njega da ističe pojedince:

- U pobjedi ovog tipa kada igrači dobiju na htijenje i želju, onda svi zaslužuju moju pohvalu. Unicaja je pobijedila Olympiacos (60:56) pa je poredak skupine ovakav: 1. Olympiacos 5-2 (+61), 2. Unicaja 5-2 (+45), 3. Cibona 5-2 (+22), 4. Makabi (-1) 3-3, 5. Avellino (-1) 2-4, 6. Le Mans 0-7.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije