Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BITKA ZA FINALE Hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić, suigrač glavnih njemačkih igrača, vjeruje u pobjedu Nijemaca

Klose je sve mane nadoknadio radom

sp_klose_tx.jpg
import
03.07.2006.
u 17:28

"Adios Argentina, Goodbye England, Adeus Brazil. Wer soll noch stoppen". Tako je "Bild" jučer poslao poruku cijelom svijetu. Domaćini su sretni što su tri velike momčadi već kod kuće, vjerujući da ih sada više nitko ne može zaustaviti na putu do četvrte svjetske krune.

- Nijemci su na turniru točno pokazali sve svoje mane i vrline. Po igri su samo prosječni, no njihov duh, sjajno psihofizičko stanje te fantastični navijači njihovi su aduti koji ih nose - počeo je priču o polufinalu hrvatski reprezentativac Ivan Klasnić, koji se odmara u Njemačkoj.

Nacija luduje za Podolskim, a vaš suigrač iz Werdera Klose ponovo bez milosti trese mreže.
- On je veliki radnik. Iako mu je tehnika najslabija strana, brzina i upornost te osjećaj gdje se treba naći u pravom trenutku omogućuju mu da zabija. Njegova je sreća što mu ne treba previše prilika.
 Još dvojica njegovih suigrača, Frings i Borowski, zlata su vrijedna Jürgenu Klinsmannu.

- Frings može trčati tri dana, ne zna previše, ali je racionalan, teško gubi loptu i predaja mu je sigurna i točna. Za mene je Borowski, uz Ballacka, najkompletniji njemački nogometaš, vidjeli ste kako je u igri s Argentinom promijenio tijek utakmice. Bez njegova punog doprinosa mislim da Nijemci neće doći do naslova.

Na početku ožujka Italija je teško nokautirala Njemačku 4:0 u pripremnom ogledu. Klinsmann je tada "visio".

- Italija ima veliku tradiciju, Talijani su majstori u tim nokaut-utakmicama. Igrali su promjenljivo, no sada se Totti probudio, očito je u najboljem trenutku ušao u natjecateljski ritam.  
Vjerujete li u njemačku pobjedu?
- Ma, ne znam, dat ću Nijemcima prednost samo radi toga što igraju pred svojom publikom.  
Berlin je jedina riječ na usnama milijuna hipnotiziranih navijača. No, još je daleko, put vodi preko Dortmunda i kao vrag opasnih azzurra.


Frings ipak bez polufinala

Fifa je kaznila njemačkog nogometaša Torstena Fringsa zbog tučnjave nakon četvrtfinalne pobjede nad Argentinom te neće moći igrati u polufinalu s Italijom.
Talijani su ponudili snimke koje su pokazale da je Frings udario argentinskog igrača u lice, te je dobio dvije utakmice kazne, od kojih je druga uvjetna. Zabrana da igra u drugoj utakmici bit će aktivirana ako izazove bilo kakav ispad u idućih šest mjeseci. Uz to Frings je kažnjen s 4075 dolara.
- Frings je samo odgovorio na provokacije. Ali sada možemo samo prihvatiti Fifinu odluku. Moramo se usredotočiti na Italiju i nadati se da će se Frings vratiti u finalu - kaže menadžer njemačke reprezentacije Oliver Bierhoff.
(ab-vbr)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije