Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IVAN KLASNIĆ

Klasnić: Ja nisam igrač koji puno trči

Ivan Klasnić
Pixsell
02.01.2010.
u 13:06

Ivan Klasnić svojim je igrama i golovima u engleskom prvoligašu Boltonu pridobio simpatije navijača, a mediji su ga označili kao ''krivca'' za otkaz donevanom menadžeru Garyju Megsonu.

Navijači u Boltonu nikada nisu prihvatili Megsona, koji je, pak, uvjeren da je radio dobar posao u klubu čije je vođenje preuzeo u listopadu 2007. godine. Bolton je tada bio na začelju ljestvice, sa samo 5 bodova u 10 utakmica, ali je Megson uspio do kraja sezone spasiti momčad od ispadanja u niži razred.

Bolton je u zadnja četiri kola ove sezone u Premiershipu uknjižio jednu pobjedu i tri remija. Igrao je protiv Manchester Cityja, West Hama, Burnleyja i Hulla. U sve četiri utakmice je Bolton vodio, ali je triput ispuštao prednost, a pobijedio je samo West Ham s 3-1. Takvim razvojem događaja nisu bili zadovoljni čelnici kluba, koji su Megsonu nakon utakmice protiv Hulla uručili otkaz.

U tom je dvoboju Megson povukao Klasnića iz igre pri vodstvu 2-1,te se ''odlučio za defenzivu i čuvanje prednosti'', kako su izvještavali engleski mediji, a navijači su takvu odluku menadžera popratili gromoglasnim negodovanjem. Klasnić je i u toj utakmici bio strijelac, postigao je vodeći gol za svoju momčad.

Bolton je trenutno pri dnu ljestvice, sa 18 bodova, ali i uz dvije utakmice manje. Megson je, dok je još bio ''u sedlu'', znao javno prigovarati Klasniću ''da ne radi dovoljno za momčad, iako je dobar strijelac''.

- Ja nisam tip igrača koji puno trči, to nije moj stil igre. Ja, jednostavno, volim igrati nogomet, dajte mi loptu, a onda mogu s njom nešto učiniti - jednostavno je objasnio 29-godišnji hrvatski reprezentativac u izjavi za The Bolton News.

Klasnić je u Bolton stigao na posudbu do kraja sezone iz francuskog Nantesa, koji je prošle sezone ispao u drugu ligu. Procjenjuje se da bi uz odštetu od 3 milijuna funti mogao postati igrač s trajnim ugovorom u Boltonu.

Klasnić je svojim igrama i golovima, zabio ih je već šest, osvojio navijače Boltona. U Nantesu je poentirao četiri puta u pet utakmica prije dolaska na otok, a za hrvatsku reprezentaciju je postigao 12 golova u 38 nastupa, referira The Bolton News.

- Engleska liga je drukčija od ostalih, najveća na svijetu. Igrao sam u Njemačkoj, tamo sve daju na ofenzivu i napad, cilj je pobjeda, pobjeda i samo pobjeda. U Engleskoj je jako važno boriti se maksimalno i biti brz, dominira fizička snaga. Za mene kao napadača, najteže je bilo u Francuskoj, jer tamo je najvažnija obrana. Francuzima je 0-0 bolji rezultat nego 3-3 - priča Klasnić.

- Premiership je dobra liga u kojoj mogu napraviti dobar posao, ali nisam opterećen nikakvim pritiskom. Nakon zdravstvenih problema koje sam imao (dvostruka transplantacija bubrega, op.a.), poželio sam jednostavno samo opet igrati nogomet. I ponosan sam na sebe što mogu igrati u ovako jakoj ligi.

Na kraju, osvrnuo se na trenutnu poziciju svoje momčadi na ljestvici.

- Mislim da je Bolton vrijedniji od trenutnog 18. mjesta i da nam predstoje bolji dani, jer momčad je kvalitetnija nego što sugerira položaj na ljestvici. Prošle sezone, kada sam igrao u Nantesu, imali smo u momčadi puno igrača bez iskustva potrebnog za nadmetanje u prvoj ligi, zbog toga nismo bili dovoljno dobri. U Boltonu igraju igrači koji znaju nogomet. Važno je da se svi podredimo momčadi. Svatko prvo treba krenuti od sebe, analizirati svoj učinak na terenu i što treba raditi na treningu, a potom svi moramo razmišljati o doprinosu momčadi - zaključio je Klasnić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije