Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
cibona - partizan

Klasik: Za Valentinovo pobijediti crno-bijele

Cibona - Partizan
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
14.02.2015.
u 16:03

- U Zagreb dolazimo kako bi trijumfirali! Želimo što prije osigurati doigravanje - kazao je trener momčadi iz Humske Duško Vujošević.

Za zaljubljene parove, bar one sportski nastrojene, nije loša ideja Valentinovo predvečer provesti u Dvorani Dražena Petrovića. Igra se vječni klasik, u ABA ligi susreću se Cibona i Partizan (17 sati). Ne bi to trebao biti veći udar ni na budžet jer dvije ulaznice stoje manje od kutije cigareta, a prodaju se po cijeni kave u centru Zagreba (10 kuna).

Doček s maskom

– Partizan stiže pun samopouzdanja, igraju energično, a ključ pobjede bit će koncentracija – kaže Marko Jagodić-Kuridža, košarkaš koji je odrastao u Novom Sadu, a Beograđane će dočekati s maskom na licu.

Ne zbog maškara, već zbog slomljenog nosa.

– Dečko koji mi je napravio masku čudo je! Već sam masku nosio lani, isto protiv Partizana – kazao je Jagodić-Kuridža.

Riječ je o maski poput one s kojom je Ivica Olić igrao u finalu Kupa Uefe u Lisabonu (novinari su mu je donijeli iz Zagreba), Mario Mandžukić je s takvom izdržao dva susreta na nosu pa je bacio za vrijeme utakmice, a nosili su je Mario Maloča, Ivan Tomečak... Inače, u susretima vječnih rivala, listajući rezultate od 2012. – u pravilu pobjeđuje domaćin. Crno-bijeli u Pioniru, a plavi u Savskoj. Međutim, Partizan je u ABA ligi nanizao osam pobjeda, momčad Duška Vujoševića je u naletu, a za ulazak među četiri bore se s Cedevitom i Budućnosti.

– Stižemo u Zagreb kako bi trijumfirali! Mene zanima osigurati što prije doigravanje. Znamo da je Cibona oslabljena odlaskom trojice igrača, ali imaju mlade igrače koji će se htjeti dokazati – kaže Vujošević, a krilo Edo Murić, dečko iz Ljubljane koji dolazi kao gost kaže:

– Bit će to teško gostovanje, Cibosi su u formi, izgubili su za loptu od Euroligaša.

Poklon za publiku

Gledajuću tablicu ABA lige, pet kola prije kraja regularnog dijela sezone, Partizan je četvrti (14-7), a Cibona deseta (9-12).

– Hoću pobjedu! Želim na parketu vidjeti borbenost, da im zatvorite reket, te da ih nadskačete! Moramo biti energični da im 'ubijemo' igru – upozoravao je coach Cibosa Slaven Rimac.

– Vraćaju se Ilijevski i Kuridža, a ako ih zaustavimo, ispod koša sve će biti lakše. Popravili su se, dugo su zajedno, a najopasniji su Milosavljević, Tepić i Dalo, a nedostajat će im Gagić – dodaje Rimac.

Na posljednjem treningu smo Marku Jagodiću-Kuridži brojali koliko će trica promašiti. Išlo ga je sjajno, a gađao ih je u polumraku. To su utakmice zbog kojih igraju košarku, a pobjeda bi bila idealan poklon za domaću publiku...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije