Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODIGRANO JE 21. KOLO

Klakočer odlučio o kaznama: Osijek najgore prošao. Po džepu dobili Hajduk i Dinamo

Osijek: U derbiju 21. kola SuperSport HNL-a Osijek i Hajduk odigrali 1:1
Foto: Borna Jaksic/PIXSELL
1/4
07.02.2024.
u 18:25

Dinamo je ovoga puta dobio najnižu kaznu, tek 1.200 eura. Na utakmici Hajduka i Osijeka bilo je tek nešto više od 600 gostujućih navijača, ali zaradili su svome klubu kaznu koja prelazi 5 i pol tisuća eura

Utakmice 21. kola Hrvatske nogometne lige odigrane su i bodovi su podijeljeni. Dinamo je upisao drugu pobjedu u nizu protiv Gorice. Hajduk i Osijek su u derbiju kola podijelili bodove i tako se nastavila topiti prednost drugoplasirane momčadi pred Dinamom. Rijeka je protiv Istre uvjerljivom pobjedom povećala svoju prednost na vrhu ljestivce. U srijedu je disciplinski sudac Alan Klakočer odlučio o kaznama za odigrane utakmice. Tekst propćenja donosimo u cijelosti.

"HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 21. kola Osijek - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na sjevernoj tribini, u 36. minuti zapalili šest baklji, pet topovskih udara i dvije dimne naprave, u 61. minuti zapalili trideset baklji, aktivirali jedan topovski udar i dvije dimne naprave te u 66. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 5.600 eura.

GALERIJA Dinamo dominantno svladao Goricu (2:0). Baturina i Špikić zabili za slavlje na Maksimiru

Osijek: U derbiju 21. kola SuperSport HNL-a Osijek i Hajduk odigrali 1:1
1/49

NK Osijek se kažnjava zbog toga što su na prvenstvenoj utakmici 21. kola Osijek - Hajduk domaći navijači (Kohorta) u 74. minuti na južnoj tribini zapalili dvadeset pet baklji i šest dimnih naprava, dok su gostujući navijači (Torcida) na sjevernoj tribini u 36. minuti zapalili šest baklji, pet topovskih udara i dvije dimne naprave, u 61. minuti zapalili trideset baklji, aktivirali jedan topovski udar i dvije dimne naprave te u 66. minuti zapalili tri baklje, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 6.300 eura.

VEZANI ČLANCI:

Kažnjen je i zato što su domaći navijači (Kohorta) na južnoj tribini u šestoj minuti skandirali “Ubij, ubij tovara, tovara”, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 4.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. DP HNS-a izriče ukupna novčana kazna u visini od 9.800 eura.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 21. kola Dinamo - Gorica domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 34. minuti zapalila jednu baklju, u 35. minuti jednu baklju te od 75.do 76. minute zapalila sedam baklji i jednu dimnu kutiju, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.200 eura."

VIDEO Okupljanje navijača uoči utakmice Osijek - Hajduk

Komentara 1

KR
kruni
19:26 07.02.2024.

Žalosno, ovo je špdačina sa nama svima iz kola u kolo po par tisuća eura za ovo što se radi, pa što ih ne kazne sa zabranama dolaska na stadion ili što ne oduzmu bodove klubovima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije