Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova pomoć

KK Split dobio generalnog sponzora: 'Idemo klubu vratiti europski sjaj'

KK Split
Ivo Čagalj/Pixsell
06.08.2015.
u 10:54

- Trošilo se posljednjih godina i više nego što je bilo sredstava. Nakon brojnih revizija krajem 2012. godine došli smo do spoznaje da klub duguje 54 milijuna kuna

Ono što se znalo danima dobilo je i svoju službenu notu, tvrtka Tommy, odnosno Bobis koji je vlasništvu Tommyja, postala je generalni sponzor košarkaškog kluba Split. Vlasnik kluba Grad Split ovaj trenutak označio je kao prekretnicu u radu "žutih", posebno što je nedavno na sjednici Gradskog vijeća odlučeno da se klub financira godišnje u iznosu od 4,2 milijuna kuna.

- Trošilo se posljednjih godina i više nego što je bilo sredstava. Nakon brojnih revizija krajem 2012. godine došli smo do spoznaje da klub duguje 54 milijuna kuna. U procesu preoblikovanja Grad Split je postao vlasnik 84 posto dionica. Doveli smo klub u stabilno razdoblje, osigurali sredstva za četverogodišnje razdoblje. KK Split sada ulazi u novo razdoblje, neopterećen prošlošću, ostvareni su preduvjeti za normalno financiranje kluba. Paralelno s tim imali smo dosta razgovora s potencijalnim investitorima, ali odlučili smo se da ne idemo na prodaju u okolnostima kada ne možemo ostvariti pravu vrijednost - kazao je Ozren Bužančić, savjetnik za sport splitskog gradonačelnika Ive Baldasara. 

Predsjednica Nadzornog odbora Splita Anđelka Visković dodala je da su današnji dugovi kluba ispod 10 milijuna kuna.

- Bilo je tu dugovanja i starih petnaest godina. KK Split imao je oko 200 vjerovnika, sa svima je trebalo pregovarati, animirati ih da dođu na ročišta u predstečajnoj nagodbi. Hvala svima, posebno djelatnicima, koji su imali period od 18 mjeseci u kojem nisu primili plaću - rekla je Viskovićeva.

Predsjednik uprave "žutih" Robert Andrijić uživao je u važnom trenutku.

- Nadam se da će ulazak Tommyja u klub značiti i povratak našeg kredibiliteta. Pripremamo financijsku konstrukciju s bankama. Sada nam je bitno olakšan put - kazao je Andrijić.

Zoran Mamić, suvlasnik tvrtke Tommy, pojasnio je zbog čega su odlučili uložiti četiri milijuna kuna u četiri godine u KK Split.

- Mi smo kao dežurni vatrogasci, gasimo požare i uskačemo gdje je potrebno. A i u susjedstvu kluba nam je obiteljska kuća. Lijepo će biti doći pogledati, Zadovoljni smo što pomažemo, voljeli bismo da i drugi pomažu, a ne samo mi - rekao je Mamić.

Gradonačelnik Ivo Baldasar nada se da je ovo novi početak kluba s Gripa.

- U Splitu ima niz firmi koje ne mogu sponzorirati nikoga, pa ni sebe. Ali, ima i nekih tvrtki koje dolaze i obećali su da će slijediti put Tommyja. A što se tiče kluba čuo sam razne priče kada sam dolazio. Još dok sam bio vijećnik uvjeravali su me da je dug između 4 i 6 milijuna kuna. Ugledni ljudi, zaljubljenici u KK Split uvjeravali su nas da će uz malo dobre volje sve biti sanirano. A dug, kada smo napravili reviziju, iznosio je 54 milijuna kuna. Iz kluba su se godinama izvlačili novci. Sada je klub na zdravim nogama, ovdje treba početi od nule, imamo odličan tandem Robert Andrijić - Ivica Burić, tu je i Dino Rađa, imamo mladu momčadi. Ajmo pokušati vratiti klubu nekadašnji europski sjaj Jugoplastike. S Hajdukom ne putujem da ne bi bilo politiziranja, ali s KK Splitom ću rado ići na prvu europsku utakmicu - kazao je Baldasar. 

Komentara 1

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
10:37 11.08.2015.

KK Split dobio generalnog sponzora: 'Idemo klubu vratiti europski sjaj jer na utakmicu dojde pet stranih turista i pobjediti KK Brač, KK Slunj, KK Alkar i KK Primošten'

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije