Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čilić protiv Nishikorija

Kiša? To je ljepota, izazov igranja na travi u Wimbledonu

Marin Cilic of Croatia (R) shakes hands with Kei Nishikori of Japan after defeating him in the men's singles final match at the 2014 U.S. Open tennis tournament in New York, September 8, 2014.           REUTERS/Eduardo Munoz (UNITED STATES  - Tags: SPORT
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
04.07.2016.
u 12:30

- Osjećam se fenomenalno, to je činjenica, ali, opet, Nishikori je igrač koji stalno igra kvalitetno.

Marin Čilić opet je u drugom tjednu Wimbledona, opet je u osmini finala, peti put u karijeri. Lani i preklani u četvrtfinalu ga je zaustavljao Novak Đoković, ali sada prvog tenisača današnjice nema (njegovo je mjesto zauzeo Sam Querrey), pa Marinovi izgledi rastu. Ionako bi se ove godine s Đokovićem našao tek u polufinalu, no sada je najvažnije u osmini finala pobijediti Japanca Keija Nishikorija, da bi se u četvrtfinalu stiglo na pretpostavljeni sudar s Rogerom Federerom.

Bolji nego prošle godine

Iako je jučerašnja nedjelja u Wimbledonu bila radna, Čilić je odmarao, kao i ostali naši predstavnici (u konkurenciji parova). Miran je, staložen i pun optimizma nakon glatke pobjede nad Lackom, u meču u kojem je iskoristio pet od čak 21 prilike za break.

- Prva dva seta u petak dala su mi potrebnu sigurnost jer sam vidio kako Lacko igra, s obzirom da se dugo nisam sastajao s njim. Bio sam uvjeren da će i u nastavku to ići prilično dobro. Izvrsno sam servirao, a jako dobro sam i vraćao servise. Nisam iskoristio sve prilike za obrat, ali sigurnost mi je davala činjenica da sam u svakom gemu imao po nekoliko prilika. U cjelini sam zadovoljan, vidi se da sam u prilično dobroj formi. Za nijansu ili dvije čak i boljoj nego prošle godine. I to me veseli, to me motivira, ulijeva mi puno samopouzdanja pred sljedeći meč. Nadam se da ću nastaviti u istom ritmu i da ću se ponovo veseliti - kaže Čilić.

Sad ga čeka dvoboj s Nishikorijem (s kojim ima učinak 3-7 i od kojega je 20 cm viši), možemo li se nadati reprizi finala US Opena iz 2014. godine?

– Ako se uzmu samo Grand Slam turniri u obzir, ovo će biti naš prvi susret nakon toga velikog finala. Nakon toga odigrali smo dva meča na ostalim turnirima, oba sam izgubio, ali u oba sam propustio puno prilika. Nadam se da se to neće dogoditi ovdje u Wimbledonu. Osjećam se fenomenalno, to je činjenica, ali, opet, Nishikori je igrač koji stalno igra kvalitetno. Doduše, u Wimbledonu i općenito na travi nije igrao posebno dobro (najdalje je dogurao do osmine finala, 2014. – op. a.), ali zna biti opasan. No, ja vjerujem u sebe, vjerujem u svoje mogućnosti i nadam se pobjedi – optimističan je Marin na početku drugog tjedna.

Mečevi u dva dana

Iako se mnogi bune zbog kiše i brojnih prekida, Čilić se, čini se, saživio s tim.

– Nije lako čekati da kiša stane, pogotovu što sam ja i meč drugog kola praktično igrao dva dana. Nisam igrao cijeli dan, ali morali smo biti u klubu i čekati da vidimo kako će se razvijati situacija. No, recimo to tako, to je ljepota, izazov igranja na travi i igranja u Wimbledonu. Ove godine se baš poklopilo loše vrijeme i prvi put nakon dugo godina igralo se i na “srednju nedjelju”. No, ja mislim da sam u glavi riješio sve te probleme, na sve nastojim gledati pozitivno, istinski uživam na terenu i uvijek nastojim biti maksimalno motiviran kad se vraćam na teren – napominje Čilić, koji se u Wimbledonu odlučio ne brijati.

Pridružili su mu se trener Goran Ivanišević i fizioterapeut Robert Prusac. Ako Marin na kraju osvoji Wimbledon, bit će to trijumf bradurina.

Komentara 1

MA
Matija12
13:15 04.07.2016.

Jao Čile, ne igra se na travi dok pada kisa (bar ne na otvorenom)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije