Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon Oscara i Hulka

Kineski savez donio odluku koja će smanjiti neobuzdano trošenje klubova!

Football Soccer- Boca Juniors v Nacional - Copa Libertadores- Alberto J. Armando stadium, Buenos Aires, Argentina, 19/5/16. Boca Juniors' Carlos Tevez celebrates at the end of the match. REUTERS/Enrique Marcarian  Picture Supplied by Action Images
Reuters/PIXSELL
24.12.2016.
u 12:47

Kineski prvoligaši ove su godine potrošili više od 400 milijuna dolara u transferima igrača nakon što je predsjednik Xi Jinping objavio projekt pretvaranja najmnogoljudnije zemlje svijeta u nogometnu velesilu.

Kineski nogometni savez (CFA) odlučio je smanjiti broj stranaca koje tamošnji prvoligaši smiju angažirati s pet na četiri kako bi obuzdao njihovo neobuzdano trošenje.

"Vrhunski strani igrači podignuli su kvalitetu lige, ali su njihova dovođenja kreirala veliki financijski teret za klubove i smanjila priliku za igranje domaćim igračima", objavio je CFA.

Iako će na platnoj listi smjeti imati po četiri igrača, u istom trenutku klubovi će na terenu smjeti koristiti njih najviše trojicu.

Kineski prvoligaši ove su godine potrošili više od 400 milijuna dolara u transferima igrača nakon što je predsjednik Xi Jinping objavio projekt pretvaranja najmnogoljudnije zemlje svijeta u nogometnu velesilu.

Financijski "najteži" transferi bili su oni brazilskih reprezentativaca Oscara i Hulka. U petak je Shanghai SIPG potvrdio dovođenje Oscara za 70.5 milijuna eura, dok je isti klub u srpnju doveo Hulka za 55.8 milijuna eura. Ti iznosi mogli bi biti i nadmašeni jer je Shanghai Shenhua ponudio 84 milijuna eura za Argentinca Carlosa Teveza.

Komentara 1

BL
Blender
19:39 25.12.2016.

HNL bi trebala donijeti odluku da se igraci ne mogu prodati ispod 25 godina starosti. Da vidite koliko ce tada biti domoljuba u nasoj repki! Svi bi igrali pod tudom zastavom pa makar bila ona i Kina! HNS je kriminalna organizacija a da nije kod nas bi vec odavno bio pravi nogomet i puni stadioni! Tesko je naci postene ljude da vode HNS, do sada ih jos nismo nasli!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije