Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobila pozivnicu

Kim Clijsters vraća se tenisu nakon sedam godina

2020 Indian Wells Masters - Practice Sessions
Dubreuil Corinne/ABACA/PIXSELL
04.03.2021.
u 16:15

Clijster se pojavila na WTA Touru 1997. godine, a prvi puta u mirovinu je otišla 2007. kako bi rodila svoje prvo od troje djece. Samo 24 mjeseca kasnije opet je bila u pogonu te je osvojila još tri od svoja četiri Grand Slama i vratila se na prvo mjesto ljestvice.

Bivša najbolja tenisačica svijeta Belgijanka Kim Clijsters (37), koja se već dva puta opraštala od tenisa i koja je postala majka troje djece, prihvatila je pozivnicu organizatora za nastup na WTA turniru u Miamiju koji počinje 22. ožujka.

Nakon sedmogodišnje stanke, belgijska tenisačica se vratila profesionalnom ženskom tenisu 2020. godine. Clijsters je tijekom svoje karijere osvojila 41 pojedinačni naslov i 11 naslova u parovima, uključujući četiri Grand Slam naslova pojedinačno i dva Grand Slam naslova u parovima. U srpnju 2017. Clijsters je primljena u Međunarodnu tenisku kuću slavnih.

"Miami Open mi je uvijek bio jedna od omiljenih postaja na turneji," rekla je Clijsters koja je u Miamiju slavila dva puta (2005, 2010).

"Za ovaj turnir imam lijepe uspomene, tamo samo ostvarila i sjajne rezultate. Uzbuđena sam što se vraćam u Miami," dodala je Belgijanka koja je posljednji put na Floridi igrala 2012.

"Jako smo sretni što se Kim vraća u Miami. Ona je izvrsna tenisačica i još bolja osoba," rekao je direktor turnira James Blake.

Clijster se pojavila na WTA Touru 1997. godine, a prvi puta u mirovinu je otišla 2007. kako bi rodila svoje prvo od troje djece. Samo 24 mjeseca kasnije opet je bila u pogonu te je osvojila još tri od svoja četiri Grand Slama i vratila se na prvo mjesto ljestvice.

U rujnu 2012. ponovno je rekla 'zbogom' i izgledalo je da je to konačan kraj, ali Clijsters je u veljači prošle godine još jednom iznenadila teniski svijet i obradovala navijače.

Miami Open 2021. igra se od 22. ožujka do 4. travnja na stadionu Hard Rock, a igrat će i tenisači i tenisačice.

Nastup su potvrdile brojne teniske zvijezde, uključujući Španjolca Rafaela Nadala, Amerikanku Serenu Williams, nedavnu pobjednicu posljednjeg Australian Opena, Japanku Naomi Osaku, kao i Novak Đoković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije