Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA U SCHALKEU

Kicker: Rakitić ne zadovoljava Magathove uvjete

Ivan Rakitić
Reuters
01.12.2009.
u 15:27

Nogometaši Schalkea na visokom su trećem mjestu u Bundesligi, ali posljednjih im tjedana ne ide najbolje. U zadnja su četiri kola uhvatili samo jednu pobjedu.

Sva nemoć momčadi iz Gelsenkirchena na vidjelo je izašla u prošlom kolu u kojem ju je pobijedila Borussia iz Mönchengladbacha (1:0).

Kicker uzroke slabe igre Schalkea vidi u dva razloga - jedan je nedostatak prave “desetke”, odnosno organizatora igre, a drugi...

“Mladići Ivan Rakitić (21), Levan Kenia (19) i Lewis Holtby (19) su ujedinjeni u manjku postojanosti i zato ih trener Felix Magath stalno mijenja.”

Kenia je jedini od svih navedenih veznjaka ove sezone uspio odigrati jednu cijelu utakmicu u Bundesligi. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić nastupio je ove sezone devet puta, ali baš je svaki put ili zamijenjen ili je ušao naknadno.

Štoviše, Magath ga je, nezadovoljan njegovom igrom, čak četiri od pet puta koliko je startao zamijenio već nakon prvog poluvremena! Doista je neobično da 21-godišnji igrač tijekom cijele polusezone nije uspio odraditi 90 prvenstvenih minuta u komadu. Stoga i ne čudi Kickerov zaključak:

“Rakitić ne zadovoljava Magathove zahtjeve što se tiče kreacije u sredini terena.”

Komentara 4

M2
maestro-25
09:22 02.12.2009.

Rakitic je morao vec i ranije promijeniti klub. Od tolikog talenta - taj decko ne igra vec dvije sezone kako treba! Treba se malo vise kretati. Ivane, pokazi svoju mladost i nadarenost! Rakitic treba u napadacki tj. pobjedicni klub uu njemackoj jos tri godine konstantne igre kao kreativac a onda u englesku...

DO
domingo1981
16:20 01.12.2009.

nisi trebao ni ici u Schalke! Opet moram reci. Oezil je bio snjim u momcadi i nije se mogao brobiti pa je otisao u Bremen i sad vidi gdje se nalazi. Bremen igra napadacki nogomet sto bi odgovaralo i Rakiticu i siguran sam da ima u najmanju ruku isto toliko talent kao mali Oezil. Problem je sto Schalke igra taj prokleti defanzivni nogomet. I sam Magath je rekao da mu je tesko to iskorijeniti. Rakiticu, odi ti u klub kao sto je Bremen, Hoffenheim, Hamburg... U Schalkeu nikada na zelenu granu, gubis vrijeme.

GA
gafe
16:46 01.12.2009.

100 % tocno domingo. Nije Schalke za njega pravi klub.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije